Deze week las ik een artikel over het toezicht in zwembaden. Een onderzoek uitgevoerd door het FNV. Van de uitkomsten schrok ik enorm! Medewerkers uitten verontrustende signalen over de veiligheid.

Uitkomsten

89% van de zwembadmedewerkers heeft aangegeven meer dan 2 uur aaneengesloten toezicht in zwembaden te houden, 26 mensen geven aan dat zij meer dan 6 uur achtereen (!) volcontinu moeten toezien op de veiligheid van hun gasten.

73% mag niet eten tussendoor, 6% ook niet drinken.Ruim de helft van de medewerkers (54%) mag niet zitten tijdens het toezicht houden in het zwembad en bijna de helft (47%) krijgt geen gelegenheid voor een korte pauze.

Veiligheid in gevaar tijdens het toezicht 


Van de ondervraagde toezichthouders geeft 73% aan dat er niet altijd voldoende mensen zijn om goed toezicht te houden. In 70% van de gevallen is er niet altijd een goede balans tussen ervaren en minder ervaren collega’s. Van de respondenten vindt 79% de eigen veiligheid en die van de gasten niet altijd goed gewaarborgd als ze met minder ervaren collega’s werken. De helft voelt zich niet altijd veilig op de werkvloer. Tenslotte wordt bij bijna twee derde het toezichtplan niet altijd toegepast in de praktijk.

Gelukkig heb ik daar een passende oplossing voor!

Wil jij het toezicht verbeteren in je zwembad? Jouw toezichthouders een veilig gevoel geven tijdens hun werk? En je gasten een fantastische dag laten beleven in jou zwembad?

Benieuwd naar mijn oplossing? Stuur me dan een berichtje!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meer weten over eerste hulpverlening in en rond het water? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Altijd up-to-date!