Life-Line-Trainingen wil met Zevenaar Hartveilig ervoor zorgen dat meer mensen in Zevenaar kunnen reanimeren. Volgens de gegevens van HartslagNu is momenteel 0,93% van de inwoners in Gelderland-Midden aangesloten bij het burgerhulpverleningsnetwerk. Met dit project willen wij dit percentage gaan vergroten.

In 2017 neemt Mike Lehnkering het initiatief om zijn wijk Groot Holthuizen hartveilig te maken. Met behulp van het Krachtlokaal ontstaan er contacten en de stichting Groot Holthuizen Hartveilig. Welke in Januari 2018 de eerste twee AED’s in de wijk ophangen en gaan beheren.

Zevenaar Hartveilig is een burgerinitiatief.

Om dit project te laten slagen willen wij met zoveel mogelijk inwoners van Zevenaar in contact komen. Zodat wij jou kunnen helpen bij het opzetten van een burgerhulpverleningsnetwerk in jouw buurt.

Wij verzorgen niet alleen reanimatietrainingen, maar adviseren ook bij de aanschaf van een AED, het onderhoud van een AEd en het opzetten van een burgerhulpverleningsnetwerk.

Wil jij meer weten over het project Zevenaar Hartveilig. Of wil je buurthulpverlener worden. Laat dan je gegevens achter via deze link.

Hoe maakt Life-Line-Trainingen Zevenaar Hartveilig.

Life-Line-Trainingen maakt Zevenaar Hartveilig door middel van een aantal acties.

Inwoners van de gemeente Zevenaar te leren reanimeren.

reanimatietraining met AEDDoor zoveel mogelijk inwoners van Zevenaar te leren reanimeren en deze inwoners zich te laten registreren als burgerhulpverlener kan er sneller worden gestart met reanimeren. En als er een AED aanwezig is, kan deze snelle worden ingezet. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van het slachtoffer.

Wij organiseren regelmatig reanimatietrainingen. Tijdens deze trainingen leren wij je hoe je een hartinfarct kunt herkennen en hierop te reageren. Daarnaast leren wij je hartmassage toepassen, mond-op-mondbeademing geven en een AED inzetten. Kijk voor een actueel aanbod van onze trainingen op onze website.

Het opzetten van 6-minuten zone’s in Zevenaar, samen met de inwoners.

In een 6-minuten zone verlenen burgerhulpverleners binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Zij bellen 1-1-2, starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee wordt de kwaliteit van de reanimatie en de overlevingskansen enorm vergroot.

Je hebt al een reanimatietraining gevolgd? Hiermee heb jij al een eerste stap gezet in het opzetten van een 6-minuten zone. Registeer jezelf op de site van HartslagNu en je hebt weer een stap gezet om jouw buurt veiliger te maken.

Ben je in het bezit van een AED? Stel deze ter beschikking aan de burgerhulpverleners. Ze wonen 6 minuten van je vandaan en kunnen levens redden met jouw AED. Wij helpen je bij het ophangen en aansluiten van een AED-kast.

Ben je enthousiast geworden om een 6-minuten zone op te zetten? En wil je aan de slag in jouw buurt? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

AED’s van binnen naar buiten.

In Zevenaar zijn op vele plaatsen AED’s aanwezig. Vaak hangen deze AED’s binnen en is deze niet toegankelijk voor burgerhulpverleners op het moment dat het gebouw gesloten is.

Wanneer er meer AED’s beschikbaar zijn voor burgerhulpverleners is de kans groter dat zij een leven kunnen redden van mensen die zich rond 6 minuten van de AED begeven.

Wij adviseren je hoe je het beste jouw AED buiten het gebouw kunt ophangen. Naast het advies is ook aanschaf van de AED-kast en verzekering via ons mogelijk.

 

ZOLL AED kinderknop Life-Line-Trainingen

Zevenaar HartVeilig is een totaalconcept

Life-Line-Trainingen biedt met Zevenaar HartVeilig een totaalconcept aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meer weten over eerste hulpverlening in en rond het water? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Altijd up-to-date!