Hoe en waarom verzamelt Life-Line Trainingen persoonsgegevens?

Life-Line Trainingen verzamelt persoonsgegevens bij de uitvoering van haar werkzaamheden. In de meeste gevallen gaat het om gegevens die zij opvraagt bij de betrokkene of die de betrokkene uit zichzelf verstrekt. Denk daarbij aan een eerste telefoongesprek tussen Life-Line Trainingen en een (potentiele) klant of aan de situatie dat een (potentiele) klant een mailtje stuurt aan Life-Line Trainingen.

Bij de verwerking van persoonsgegevens gaat Life-Line Trainingen zo zorgvuldig mogelijk te werk. Een essentieel onderdeel van die zorgvuldigheid is transparantie. Life-Line Trainingen vindt het belangrijk dat derden en betrokkenen inzicht hebben in de manier waarop zij persoonsgegevens gebruikt en de achterliggende redenen daarvoor. Daarom heeft zij dit statement opgesteld. Als u na lezing van dit Statement nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met Life-Line Trainingen. Dat geldt natuurlijk ook als u één van de hieronder beschreven rechten zou willen uitoefenen of als u een klacht heeft. Het volledige adres en de naam van de contactpersoon vindt u onderaan dit statement.

 

Wie is Life-Line Trainingen precies?

Life-Line Trainingen geldt als de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens. Zij is  ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54281342, gevestigd aan de Vierkantemorgenstraat 26 te Zevenaar, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)6 50 64 62 98 en per mail op info@life-line-trainingen.nl.

 

Heeft Life-Line Trainingen een Functionaris Gegevensbescherming?

Life-Line Trainingen heeft geen Functionaris Gegevensbescherming aangesteld. Zij heeft wel een medewerker aangewezen die als eerste aanspreekpunt geldt waar het gaat om privacy en persoonsgegevens. Het betreft de heer Mike Lehnkering. Het volledige adres vindt u onderaan dit statement.

 

Welke persoonsgegevens verwerkt Life-Line Trainingen en waarom doet zij dat?

Life-Line Trainingen verwerkt verschillende soorten persoonsgegevens, om verschillende redenen. De gegevens die zij het meest verwerkt zijn:

Het eerste hoofddoel van deze verwerking is om een overeenkomst met de klant tot stand te kunnen brengen. Daarvoor moeten eResults en de klant immers met elkaar kunnen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen en versturen van producten of het leveren van certificaten.

Het tweede hoofddoel is om de gesloten overeenkomst uit te kunnen voeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het geven van een training.

Het derde hoofddoel is om facturatie van de werkzaamheden c.q. dienstverlening mogelijk te maken, alsook om betaling (en desnoods incasso) te faciliteren.

Het laatste hoofddoel is om de klant of geïnteresseerde te kunnen informeren over ontwikkelingen die relevant voor hem of haar kunnen zijn via onze nieuwsbrief.

 

Mág Life-Line Trainingen die gegevens verwerken?

Life-Line Trainingen verwerkt persoonsgegevens als dat noodzakelijk is om een overeenkomst met een klant en/of een leverancier tot stand te brengen of uit te voeren. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een vraag gesteld wordt, als een bestelling geplaatst wordt of als Life-Line Trainingen zelf een bestelling plaatst. Verder verwerkt Life-Line Trainingen persoonsgegevens als haar eigen belangen dat rechtvaardigen. Dat zal het geval zijn als het voor Life-Line Trainingen redelijkerwijze onmogelijk is om haar werkzaamheden uit te voeren zonder die gegevens te verwerken. Ten slotte vraagt Life-Line Trainingen in sommige gevallen (ook nog) toestemming om de gegevens te mogen gebruiken. De rechtsgrond(en) voor verwerking zijn dus

Ten aanzien van categorie (ii) geldt dat het in alle gevallen gaat het om verwerkingen die voor Life-Line Trainingen noodzakelijk zijn om haar dienstverlening te kunnen realiseren. Zij kan simpelweg haar werkzaamheden niet doen, zij kan niet communiceren, zij kan geen producten afleveren, enz. zonder gebruik te maken van de persoonsgegevens van de klant. Daarom heeft zij een gerechtvaardigd belang bij die verwerkingen. Life-Line Trainingen meent dat dit belang, wanneer het wordt afgewogen tegen het belang van de betrokkene, voorrang moet krijgen. Redengevend daarbij zijn twee overwegingen. Ten eerste het feit dat Life-Line Trainingen uit ervaring weet dat dergelijke verwerkingen in de regel niet op bezwaren stuiten. Life-Line Trainingen neemt dat daarom tot uitgangspunt. Ten tweede het feit dat Life-Line Trainingen de gegevens niet langer dan nodig bewaart. Om niettemin de rechten van de betrokkene zoveel als mogelijk te respecteren, maakt Life-Line Trainingen alleen gebruik van de gegevens die noodzakelijk zijn om het doel te verwezenlijken.

Ten aanzien van categorie (iii) geldt dat gegeven toestemming te allen tijden weer ingetrokken kan worden, zonder opgaaf van reden.

 

Komen die persoonsgegevens ook bij anderen terecht?

Life-Line Trainingen zal in sommige gevallen persoonsgegevens delen met partijen waar zij mee samenwerkt. Dat zijn zogenaamde ’verwerkers’. Met die verwerkers heeft Life-Line Trainingen overeenkomsten gesloten. Die dienen om te waarborgen dat die verwerkers (net zoals Life-Line Trainingen zelf) zorgvuldig met die gegevens omgaan. Zo is die verwerker op grond van die overeenkomst bijvoorbeeld verplicht om te zorgen voor deugdelijke beveiliging, om vertrouwelijk met die gegevens om te gaan en om de gegevens te vernietigen.

Life-Line Trainingen beoogt niet om persoonsgegevens te delen met andere partijen dan verwerkers. Zij voorziet hoogstens dat er, in een enkel geval, informatie gedeeld zal worden met (een andere) medewerker van de klant of met een partijen die in een directe relatie staan tot de klant.

 

Blijven de persoonsgegevens in Europa?

In dit kader wordt gesproken van de Europese Economische Ruimte (EER). Die bestaat uit de landen van de EU, aangevuld met Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Alle landen die daarbuiten vallen, gelden als een ‘derde land’. Life-Line Trainingen geeft geen persoonsgegevens door aan derde landen. De persoonsgegevens blijven in beginsel dus in Europa. Als er in een uitzonderlijk geval toch sprake is van doorgifte aan een ‘derde land’ dan zal dat alleen gebeuren naar een land waarvan op Europees niveau uitdrukkelijk is vastgesteld dat daar een passend niveau van persoonsgegevens gewaarborgd is.

 

Hoe lang blijven de gegevens bewaard?

Life-Line Trainingen bewaart de gegevens die door haar verzameld worden gedurende verschillende termijnen, afhankelijk van de categorie van gegevens en de wijze waarop die verzameld zijn. De precieze termijnen zijn opgenomen in het register van verwerkingsactiviteiten dat Life-Line Trainingen heeft opgesteld.

Bij de vaststelling van de toepasselijke termijnen is Life-Line Trainingen allereerst uitgegaan van wettelijke (minimum) termijnen. Denk daarbij aan de wettelijke plicht om boekhoudkundige informatie te bewaren. Voorts heeft Life-Line Trainingen waar mogelijk aansluiting gezocht bij de bewaartermijnen die zijn opgenomen in het Vrijstellingsbesluit Wbp. Zo geldt ten aanzien van de contactgegevens van de klant een bewaartermijn die loopt tot maximaal één jaar na beëindiging van de relatie tussen partijen. Ten slotte heeft Life-Line Trainingen zich bij de vaststelling van de bewaartermijnen laten leiden door haar belangen en die van haar klanten. Zo kan het bijvoorbeeld voor beide partijen belangrijk zijn dat stukken waarin (nadere) afspraken zijn vastgelegd  langer dan twee jaar bewaard blijven. Als dergelijke stukken (denk bijvoorbeeld aan mailcorrespondentie) persoonsgegevens bevatten, blijven die dan dus ook bewaard.

Ten aanzien van de gegevens die verzameld worden via de cookies op de website, gelden de bewaartermijnen zoals beschreven in het Cookie Statement (zie elders op deze website).

 

Welke rechten heb ik?

Volgens de wet bent u een ‘betrokkene’ en betrokkenen hebben een aantal concreet omschreven wettelijke rechten. U kunt bij Life-Line Trainingen een verzoek indienen om uw persoonsgegevens in te zien, te ontvangen, te wijzigen of te laten verwijderen. Ook kunt u bezwaar maken tegen de (verdere) verwerking van uw gegevens. Als Life-Line Trainingen uw persoonsgegevens verwerkt op basis van uw toestemming, kunt u die toestemming op ieder moment weer intrekken. Voor al deze zaken en voor overige vragen kunt u contact opnemen met:

De heer Mike Lehnkering

Vierkantemorgenstraat 26

6905 TT Zevenaar

Mobiel: +31 (0)6 50 64 62 98

E-mail: info@life-line-trainingen.nl

Life-Line Trainingen zal binnen een maand reageren op uw bericht.

Als u meent dat Life-Line Trainingen handelt in strijd met de geldende wet- en regelgeving over persoonsgegevens, kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (Postbus 93374, 2509 AJ DEN HAAG).

 

Is er bij Life-Line Trainingen sprake van geautomatiseerde besluitvorming?

Er vindt bij Life-Line Trainingen geen geautomatiseerde besluitvorming plaats.

 

Wat moet ik nog meer weten?

  1. Om een deugdelijk privacybeleid te kunnen voeren, heeft Life-Line Trainingen een register opgesteld van alle manieren waarop zij persoonsgegevens verwerkt. Per verwerking zijn o.a. het doel, de grondslag en de bewaartermijn opgenomen. Wanneer u meent dat u met deze Privacy Statement onvoldoende bent voorgelicht, kunt u verzoeken om inzage in dat register.
  2. Ter bescherming van uw persoonsgegevens heeft Life-Line Trainingen passende technische en organisatorische maatregelen getroffen. Een omschrijving daarvan is ook opgenomen in het verwerkingsregister. Life-Line Trainingen beoordeelt periodiek of deze maatregelen nog afdoende zijn.
  3. Het privacybeleid van Life-Line Trainingen ziet ook op zaken die los staan van haar relaties met haar klanten. Zo geldt er bijvoorbeeld ook een bewaartermijn voor gegevens van sollicitanten.
  4. Life-Line Trainingen zorgt ervoor dat al haar medewerkers bekend zijn met haar privacybeleid en dat zij ook doordrongen zijn van het belang daarvan. Alle werknemers zijn verplicht om persoonsgegevens geheim te houden.
  5. Van tijd tot tijd zal het nodig zijn om dit Statement te wijzigen. Life-Line Trainingen heeft het recht om dat te doen. Wij raden u aan om dit Statement af en toe te controleren op eventuele wijzigingen.

Versie 1.0, dd 12-6-2018

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meer weten over eerste hulpverlening in en rond het water? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Altijd up-to-date!