Life-Line-Trainingen is ontstaan toen Hubert de training tot eerste hulp instructeur ging volgen en Mike hem heeft geholpen om zijn verbandleer onder de knie te krijgen. Hubert zakte voor zijn verbandleer. Zijn verbanden waren te netjes voor een eerstehulpverlener. De verbanden die je als eerstehulpverlener aanlegt worden door de huisarts of spoedeisende hulp toch weer verwijderd voor inspectie en behandeling. Kort daarna heeft Mike de training tot reanimatie-instructeur behaald en zijn zij samen begonnen met het verzorgen van eerste hulp trainingen. Eerst binnen reddingsbrigade de Breuly en het zwembad in Zevenaar. Later ook voor de instructeurs in opleiding van de Reddingsbrigade.

zuurstof drenkeling

In ruim tien jaar heeft Life-Line-Trainingen zich steeds verder ontwikkeld. Zo heeft Mike zijn titel tot bachelor of eduction behaald en heeft hij ook de bevoegdheid tot docent-instructeur bij de Nederlandse Reanimatie Raad verkregen. Met deze bevoegdheid leiden wij reanimatie-instructeurs op. Chantal is sinds 2014 de eerste vrouw haar binnen Life-Line-Trainingen.

Door onze achtergrond binnen de Reddingsbrigade kunnen wij veel voor u betekenen in de eerste hulp in en rond het water.

De visie van Life-Line-Trainingen

Ons team bestaat uit instructeurs met een goede didactische of klinische kennis. Hubert werkt als natuur-/scheikundedocent.
Mike als anesthesiemedewerker en docent anesthesiologische zorg .En Chantal werkt als doktersassistent in een huisartsenpraktijk. Allemaal zijn wij als vrijwilliger actief bij reddingsbrigade de Breuly. Chantal is daarnaast ook actief lid van reddingsbrigade Ouddorp. Wij hechten veel waarde om u bewust beter te maken in eerstehulpverlening. Door bewust te zijn van wat je ziet en doet. Kun je inspelen op de ernst van het letsel en hier je hulpverlening op aanpassen.
De combinatie van goede didactische als klinische kennis zorgt ervoor dat Life-Line-Trainingen zich voor jou continu op de hoogte stelt over de laatste richtlijnen in het eerstehulponderwijs en de nieuwste inzichten op het gebied van opleiden. Wij volgen niet alleen bijscholingen als het gaat om eerste hulp onderwijs. Ook volgen wij vakgerichte bijscholingen. Deze kennis en vaardigheden nemen we natuurlijk ook mee naar onze trainingen.

Bewust Beter

Bewust beter maken doen wij door;
Jouw training helemaal aan je wensen te laten voldoen. Wij nemen hiervoor graag contact met u op om samen uw wensen te bespreken.
De training bij voorkeur op jouw eigen locatie te verzorgen. Hierdoor train jij in je eigen veilige omgeving eventueel met jouw eigen materiaal.
De instructeurs op onze eigen locatie te trainen. Hier hebben wij alle lesmaterialen. Hierdoor maak jij kennis met andere materialen dan je gewend bent en geef je ook les op een andere manier. Dit geeft je nieuwe inzichten, waar jij in je eigen lesruimte niet bewust van bent.
Niet alleen jouw vaardigheden te trainen, maar ook jouw kennis.
Ervan uit te gaan dat iedere instructeur goed is. En dat deze beter onze lessen verlaat.
Naast eerste hulp trainingen en trainingen zwemmend redden bieden wij ook bedrijfshulpverlening voor je aan. Ideaal voor alle hulpverleners in en rond het water. Zo heb jij bij ons alle eerste hulp opleidingen onder één dak.

Het aanbod van Life-Line-Trainingen

Zwemmend Redden voor ZwembadenBen jij reanimatie-instructeur of wil jij dit worden? Dan bent je bij ons ook welkom. Wij leiden je op tot reanimatie-instructeur (conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad). Of werken samen aan jouw vaardigheden tijdens onze bijscholingen. Wij geloven erin dat je een goede instructeur bent. Tijdens onze trainingen werken we aan je vaardigheden. Aan het einde van de dag verlaat je de training als een nog betere instructeur.
In samenwerking met het Rode Kruis bieden wij voor jou een groot aantal goede trainingen aan voor iedereen die wil leren eerste hulp te verlenen. We bieden je workshops aan welke we afronden met een bewijs van deelname of verzorgen voor jou een volledige training eerste hulp verlenen. Deze training sluit jij af met een Rode Kruis diploma. Een diploma dat overal in de wereld herkent wordt.

Wij trainen in een veilige leeromgeving die je prikkelt om te leren en te ontwikkelen. Bij ons leer je niet alleen eerste hulp vaardigheden, maar zorgen we er ook voor dat je daadwerkelijk hulp durft te verlenen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meer weten over eerste hulpverlening in en rond het water? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Altijd up-to-date!