Basic Instructor Course
Basis instructeurs cursus
Jij hebt bij Mike de basis instructeurs cursus (BIC) van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gevolgd. Bij het met goed gevolg doorlopen van deze cursus heb je de kwalificatie "Instructor Candidate" gekregen bij de NRR. Het is nu zaak dat jij binnen twee jaar twee trainingen onder supervisie van een Full Instructor gaat volgen en deze voldoende laat beoordelen. Daarna krijg jij jezelf ook de kwalificatie Full Instructor en kun je zelfstandig (P)BLSAED trainingen gaan verzorgen.
Op deze pagina tref je informatie en downloads aan die je behulpzaam kunnen zijn bij het verzorgen van de NRR (P)BLSAED trainingen. Over het algemeen tref je hier de officiële materialen van de NRR aan. Wij doen ons best deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden. Maar soms gaan de ontwikkelingen sneller dan dat wij deze pagina kunnen bijhouden.
Bekijk hieronder de officiële lesmaterialen voor de training
Basic Life Support met de gebruik van de AED.
Downloads & Links:
Instructeurshandleiding Basiscursus BLS (versie 2.0_210608)
PowerPoint-presentatie Basiscursus BLS (versie 210608) (internetverbinding nodig!)
Publicatie Feedback: Waarom, wat, hoe en wanneer?
Ga hier naar de website met lesmaterialen van de NRR (inloggen CoSy noodzakelijk)
Op de website van de NRR staat ook de PowerPoint-Presentatie waar de instructiefilmpjes zijn ingevoegd. Deze presentatie kun je zonder internetverbinding gebruiken.
Bekijk hieronder de officiële lesmaterialen voor de training
Pedeatric Basic Life Support met de gebruik van de AED.
Downloads & Links:
Instructeurshandleiding Opfris- en vervolgtrainingen BLS (versie 2.0_210608)
PowerPoint-presentatie Basiscursus BLS (versie 210608) (internetverbinding nodig!
Ga hier naar de website met lesmaterialen van de NRR (inloggen CoSy noodzakelijk)
Op de website van de NRR staat ook de PowerPoint-Presentatie waar de instructiefilmpjes zijn ingevoegd. Deze presentatie kun je zonder internetverbinding gebruiken.
Lees hier een selectie van onze nieuws- en blogartikelen
De Leerconversatie als krachtig feedback instrument
De leerconversatie is een van de vele feedback en evaluatie methoden die je kan inzetten tijdens jouw (eerste hulp) onderwijs. In dit artikel duiken we dieper in de methode van de leerconversatie. Wanneer zet je deze evaluatiemethode in en waar moet je rekening mee houden.
Lees meerFocus op 2023
Het jaar 2022 nadert zijn einde. Het is 's avonds alweer vroeg donker en de feestdagen doen hun intocht in het straatbeeld. Met het naderende einde van 2022 lopen bij mij de aanvragen voor nieuwe trainingen alweer binnen.
Tijd om stil te staan bij waar ik sta als bedrijf en waar ik naar toe wil. Wat blijf ik doen? Wat ga ik (door-) ontwikkelen? En waar stop ik mee?
Lees meerNog steeds verdrinkingen in zwembaden
Met het Lifesaverprogramma zet Life-Line-Trainingen zich in om verdrinkingen in zwembaden te voorkomen. Helaas lezen we in de media nog regelmatig dat er reddingen plaats vinden om verdrinking te voorkomen.
Een kleine case review van een redding in het zwembad in Havelte.
Lees meer
Zwemstuurkaarten zwemmend redden
Nieuw! Zwemstuurkaarten zwemmend redden in het zwembad.
Speciaal voor toezichthouders en lifeguards in het zwembad heeft Life-Line-Trainingen in nauwe samenwerking met Leône Hamakers een set van 26 kaarten ontwikkeld voor het zwemmend redden in zwembaden. Deze 26 zwemstuurkaarten bevatten watervaste afbeeldingen voor de training zwemmend redden voor zwembaden van de Reddingsbrigade.
Lees meerWat doe je met een AED na een reanimatie?
“Hallo Mike, er is net een reanimatie geweest. Waarbij de burgerhulpverlener onze AED heeft ingezet. Hoe krijg ik onze AED weer inzetbaar? Kun jij ons helpen?”
Dat was het app’je wat ik van iemand mocht ontvangen. Ik had de AED zelf bij deze klant geleverd en wist om welke AED het ging. Ik heb de AED (tijdelijk) omgeruild om hun AED weer inzet gereed te maken.
Lees meerHoe wij onze trainingen veilig verzorgen
Het zal je niet ontgaan zijn. Het aantal corona besmettingen loopt ontzettend op. Momenteel wordt iedere dag het dagrecord gebroken als het gaat om corona besmettingen. Life-Line-Trainingen anticipeert hierop door het brancheprotocol in acht te nemen en de lessen in hybride vorm in te zetten zodat er overal en altijd getraind kan worden.
Lees meerZweminstructeurs schuldig aan dood door schuld
Uitspraak: Verdrinking 11-jarige in zwembad Lemmer
De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden heeft op 9 november 2021 twee zweminstructeurs veroordeeld tot 60 en 120uur taakstraf. De rechtbank heeft de twee zweminstructeurs schuldig bevonden aan dood door schuld. En wil daarnaast met deze straf andere professionals en organisaties erop wijzen dat zij een zorgplicht hebben en dat zij continue bewust moeten zijn van wat er in concrete situaties in het zwembad van hen wordt verlangd. Niet alleen een taakstraf voor de zweminstructeurs, maar ook een waarschuwing naar de hele zwembadbranche.
Lees meerWat veranderd er in de reanimatierichtlijnen
Op woensdag 21 april 2021 werden de nieuwe reanimatie richtlijnen gepresenteerd op het online congres van de Nederlandse Reanimatie Raad.
Mike heeft dit congres gevolgd en zal in dit blog de wijzigingen in de BLS (basic life support/ volwassene reanimatie) en de PBLS (pediatric basic life support / kinderreanimatie)
Lees meerDrenkelingen moeten horizontaal uit het water gehaald worden
Wanneer ik hulpverleners of instructeurs spreek over het redden van drenkelingen is steevast de opmerking; “Drenkelingen moeten horizontaal uit het water gehaald worden!”. Dit is maar ten delen waar. Ik zal je uitleggen waarom.
Lees meerWij gaan weer (langzaam) beginnen
Wij starten onze trainingen weer langzaam op.
Op 26 februari kregen wij het bericht dat per 3 maart 2021 de veiligheidstrainingen weer mogen starten. Iedereen die beroepshalve een geldig EHBO-, Reanimatie, BHV- of veiligheidscertificaat nodig heeft mag hiervoor weer een training volgen en zich laten certificeren.
Lees meerHoe train je de nieuwe reanimatie richtlijnen
Tijdens het digitale NRR congres zijn de nieuwe reanimatie richtlijnen gepresenteerd. Hieronder zie je een schermopname van de sessie over hoe je kunt gaan trainen met deze richtlijnen. Deze schermopname is alleen bedoeld voor jouw informatie. Deze video (of delen ervan) mag niet gekopieerd of gebruikt worden tijdens trainingen. Gebruik tijdens je trainingen alleen de officiële lesmaterialen van de Nederlandse Reanimatie Raad.
Er zijn geen geheimen, blijf jezelf bijscholen.
Er zijn geen geheimen, regel 1 bij het leren reanimeren. Met bovenstaande informatie, downloads en links heb ik je zoveel mogelijk officiële informatie gegeven vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad als het gaat om volwassenen te leren reanimeren.
Inzichten en richtlijnen veranderen periodiek. Daarom is het belangrijk dat jij je, als instructeur (P)BLSAED) tweejaarlijks laat bijscholen. Dit kan natuurlijk ook bij ons. Klik hier om naar ons bijscholingsprogramma te gaan.
Tijdens deze refreshers staan we stil bij de nieuwtjes vanuit de NRR. Beoordelen en bouwen we aan jouw reanimatievaardigheden en didactische vaardigheden.
Dit alles onder het motto;
" Je komt binnen als een goede instructeur en gaat weg als een betere instructeur!"
Volg je de refresher BIC niet of niet tijdig, dan kan je kwalificatie als Full Instructor terugvallen naar Instructor Candidate of zelfs Instructor Potential. Wat inhoud dat je misschien de stages overnieuw moet doen of zelfs de gehele basis instructeurs cursus.