Vakantie in Nederland = Quality time.

Het is vakantie in Nederland. Ook mijn buren zijn op vakantie. Lekker met het gezin naar de zon. Lekker uitrusten, zwemmen. Quality-time!
Ik lees in Nederland het nieuws. Tot ik het bericht over Vic lees. Vic is 6 jaar en met zijn ouders op vakantie in Portugal. Vic is lekker aan het zwemmen en ziet een gat in op de bodem. Niet wetende dat dit gat de inlaat van de filterinstallatie is. Magisch interessant moet Vic gedacht hebben. Een Magisch gat op de bodem van het zwembad.

Vic duikt in het magische gat.

Vic duikt naar het gat, steekt zijn hand erin en wordt vastgezogen. Het zou Vic zijn laatste duik zijn, voordat ze terug naar huis zouden gaan.
De 10 jarige zoon van een bevriend stel riep meteen om hulp. Twee aanwezige brandweermannen beuken de deur van de filterinstallatie in om de pomp te stoppen.
Vic zit ruim een kwartier lang vast op de bodem van het zwembad. Zijn ouder kregen hem niet los, de vrienden ook niet. Het lukte 2 brandweer mannen uiteindelijk om Vic los te krijgen. Vic wordt afgevoerd naar het ziekenhuis waar ernstig hersenletsel wordt geconstateerd. Vandaag hebben zijn ouders moeten besluiten om de mechanische beademing van Vic te stoppen.

Vic is overleden doordat het zwembad in slechte staat verkeerde. Of er toezicht is in het zwembad wordt niet beschreven. Maar als deze er is, hebben deze ook gefaald. Zij hebben het ontbreken van het filterrooster niet gemeld bij hun manager of niet eens opgemerkt.

Vic kan mijn buurjongetje kunnen zijn.

De beeltenis van mijn twee buurjongetjes schiet door mijn hoofd. Twee ondeugende jongetjes van dezelfde leeftijd als Vic. Ik heb ze zelf leren zwemmen en weet hoe veel plezier ze in het zwembad hebben. Ik moet er niet aan denken dat een van hen zoiets overkomt.

Manager is verantwoordelijk voor veiligheid.

Als manager van een zwembad ben je niet alleen verantwoordelijk voor goed opgeleide toezichthouders, maar ook voor ook voor een dergelijke zwembad. Soms heb je een blinde vlek ontwikkeld voor onveilige situaties in jouw zwembad. Ik help je graag om deze blinde vlek te verkleinen door samen een veiligheidsronde door jouw zwembad te maken.

Vraag een Safety Call aan.

Wil jij samen met mij jouw zwembad veiliger maken? Vraag dan zo snel mogelijk een SafetyCall aan via http://bit.ly/2LHkeen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meer weten over eerste hulpverlening in en rond het water? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Altijd up-to-date!