Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 0 min

ZWEMBADVAKANTIE |Coronavirus, wel of niet een vakantie boeken

Kun je nu met het coronavirus wel of niet op vakantie? Ja! We zagen het even somber in, maar we zien nu in een sneltreinvaart het aantal boekingen weer omhoog gaan.

Met stip bovenaan staan boekingen in Nederland.
Maar ook boekingen naar het buitenland komen voorzichtig op gang. Zo is het vanaf 15 juni weer mogelijk om te reizen naar: Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Letland, Luxemburg, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije en Zweden.

Ook de volgende landen uit het Caribisch gebied zijn weer toegankelijk: Curacao.

Is alles dan weer ‘gewoon’?
Nee, dat niet. Tijdens het vliegen zijn mondkapjes verplicht. Er kunnen gezondheidschecks bij de grens zijn. En zowel in Nederland als andere landen in Europa blijven de hele zomer maatregelen van kracht, zoals anderhalve (of twee) meter afstand, beperkte opening horeca, mondkapjes in OV of winkels, reserveren verplicht voor restaurants en musea, enzovoort.

Toch kun je ook veel dingen wel doen, zoals lekker wandelen of fietsen, gewoon lekker relaxen en ook zijn vrijwel alle zwembaden open. Inmiddels is bijna overal de horeca ook weer open en de meeste faciliteiten.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland geeft op dit moment nog het reisadvies  ‘alleen noodzakelijke’ reizen naar het buitenland. Vanaf 15 juni zal dit voor steeds meer landen worden versoepeld.

Hoe zit het met de andere vakanties in 2020? Denk aan de herfstvakantie, kerstvakantie of gewoon ergens in het najaar…

Lees hier het hele artikel