Tijdens de EHBO Q&A bijeenkomsten zal ik antwoord geven op jouw EHBO-vragen.

Tijdens de EHBO Q&A (Questions & Awnsers) beantwoord ik al je vragen omtrent de eerste hulpverlening in het filmhuis. Geen uren durende Powerpoint presentatie, maar kort en bondig antwoord op jouw vraag. 

Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden. Waarbij we juist de EHBO onderwerpen behandelen waar jij meer van wilt weten. Alles met het doel om met nog meer zelfvertrouwen je werk te doen in het Filmhuis en je goede eerste hulp te laten verlenen wanneer dit van je wordt verwacht.

De EHBO Q&A bijeenkomst is een kennissessie. Wat wil zeggen dat ik je vragen zal beantwoorden. Een demonstratie zal  verzorgen of een instructiefilmpje laten zien. Zelf zul je geen vaardigheden oefenen.

Dus ga lekker (achterover) zitten en laat alle informatie op je inwerken.

Laten we eens kennis maken.

Life-Line-Trainingen wordt geleid door Mike Lehnkering, geboren, getogen en werkzaam in Zevenaar.

Mike werkt als anesthesiemedewerker en praktijkopleider voor operatieassistenten in ziekenhuis Rijnstate. Hij werkt in het ziekenhuis waar hij geboren is, zijn opleiding heeft gevolgd en nu ook nog werkt.

Daarnaast helpt Mike verdrinkingen in zwembaden te voorkomen met het door hem ontwikkelde Lifesaverprogramma.

Maar Mike verzorgt ook EHBO-lessen en reanimatietrainingen voor particulieren in Zevenaar. Ook is het mogelijk om een online-EHBO training te volgen wanneer je jouw kennis wilt vergroten maar geen volledige EHBO-cursus wil volgen

Mike Lehnkering Lifesaver drenkelingen zevenaar
EHBO opleiding van Life-Line-Trainingen Nederlandse Rode Kruis

EHBO Q&A Bijeenkomsten

Je kunt je inschrijven voor de volgende data.

  • woensdagochtend 24 Augustus
  • zaterdagochtend 3 September
  • zaterdagochtend 10 september
  • woensdagmorgen 21 September

De EHBO Q&A zal gehouden worden van 10:00 - 12:00uur in het Filmhuis in Zevenaar.

Wat kan ik nog meer voor je betekenen?

Life-Line-Trainingen biedt nog meer eerste hulp trainingen aan. Zo kun je bij ons onderstaande trainingen volgen;

Het Rode Kruis heeft een aantal korte online modules ontwikkeld voor hen die meer kennis willen over eerste hulpverlening. maar geen volledige training willen volgen.

In een dagdeel (vaak de maandagavond) leer je hoe je een hartstilstand kunt herkennen en een adequate hulpverlening inzet. Sluit je deze training met goed gevolg af? Dan kun jij je aanmelden als burgerhulpverlener.

Je volgt eerst de online module. Daarna volg je de praktijk met ervaren eerste hulpverleners onder begeleiding van een erkende rode kruis instructeur. 

Zit de training van jouw keuze er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Voorjaar & Waterpret: Wees voorbereid als Eerste Hulpverlener!

EHBO bij Waterongevallen: Wees Voorbereid op het Voorjaar!

Met het voorjaar in aantocht trekken steeds meer mensen naar buiten om te genieten van het water. Of je nu gaat varen, zwemmen of kinderen laat spelen bij het water: veiligheid staat altijd voorop! Als eerste hulpverlener weet je hoe snel een ongeluk kan gebeuren, vooral bij kleine kinderen. In deze blog ontdek je de belangrijkste EHBO-tips om waterongevallen te voorkomen én leer je waarom een EHBO-cursus bij Life-Line-Trainingen onmisbaar is.

Lees meer

Drs. c. ABCDE voor al uw spoedeisende vragen

In noodsituaties is het van cruciaal belang dat eerstehulpverleners snel en effectief handelen om levens te redden. Een gestructureerde benadering, zoals de DRS c ABCDE-methodiek, helpt hierbij door prioriteit te geven aan de meest levensbedreigende aandoeningen. Deze methodiek is gebaseerd op het principe "treat first what kills first", wat inhoudt dat eerst de primaire (levensbedreigende) en vervolgens de secundaire (niet-direct levensbedreigende) letsels en stoornissen worden behandeld.

Lees meer

De EHBO-tips voor dit voorjaar

De lente komt eraan! De zon laat zich vaker zien, de natuur komt tot leven, en steeds meer mensen trekken eropuit om te genieten van het water. Maar met al die frisse buitenactiviteiten nemen ook bepaalde risico’s toe. Van insectenbeten tot waterongevallen, een goede eerste hulpverlener is hierop voorbereid. In deze blog lees je hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomend voorjaars ongevallen in en rond het water.

Lees meer

Tourniquet: Jouw Krachtige Tool in Levensreddende Situaties

Tourniquet: Jouw Krachtige Tool in Levensreddende Situaties - Gebaseerd op TCCC Richtlijnen


In de wereld van acute zorg telt elke seconde. Wanneer een slachtoffer een ernstige, levensbedreigende bloeding heeft, kan jouw snelle en doortastende optreden het verschil maken tussen leven en dood. Een cruciaal hulpmiddel in deze situaties is het tourniquet. Laten we dieper ingaan op het belang en de juiste toepassing ervan, gebaseerd op de richtlijnen van Tactical Combat Casualty Care (TCCC) en wetenschappelijke onderzoeken.

Lees meer

Wordt het verslikken of verstikken met de LifeVac?

Verstikking kan levensbedreigend zijn en vereist directe en adequate hulpverlening. In deze blog bespreken we hoe je moet handelen bij verstikking volgens de richtlijnen van het Rode Kruis, de rol van het anti-verstikkingsapparaat LifeVac, en wat de indicaties en contra-indicaties voor het gebruik ervan zijn. Tot slot verwijzen we naar relevante onderzoeken die de effectiviteit van de LifeVac onderbouwen.

Lees meer

Hoe jij een superheld wordt

Life-Line-Trainingen is de specialist als het gaat om eerste hulp trainingen in en rond het water. Wij verzorgen eerste hulp trainingen met name in zwembaden, maar leiden ook jongeren op binneh et project next generation lifeguard van de Narionale Raad Zwemveiligheid.

Ook als je niet veel in en rond het water begeeft, kan je bij Life-Line-Trainingen een superheld worden. Door je in te schrijven voor een van onze open trainingen. Of je hulp wilt verlenen of instructie wilt verzorgen? Wij helpen je graag.

Lees verder en kies een training die jou een superheld maakt. 

Lees meer

Herfstgevaren rond het water: Eerste Hulp bij Onderkoeling, Verdrinking en Meer

De herfst is een prachtig seizoen waarin de natuur verandert en we vaak genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, vissen of roeien. Helaas brengt deze tijd van het jaar ook unieke risico's met zich mee, vooral in en rond water. De combinatie van koudere temperaturen, gladde oppervlakken en verraderlijke wateromstandigheden kan leiden tot verschillende soorten letsels. In deze blog bespreken we veelvoorkomende herfstletsels rond het water en hoe je eerste hulp kunt bieden in deze situaties.

Lees meer

Hoe reanimeer je een drenkeling

Het herkennen en effectief reageren op een verdrinking is van levensbelang om levens te redden. Wist je dat het reanimeren van drenkelingen anders is dan de "standaard" reanimatie? Snel handelen en de juiste technieken gebruiken kunnen het verschil maken tussen leven en dood voor een slachtoffer dat onbedoeld ter water is geraakt.

Lees meer

Zijn geïmproviseerde tourniquets effectief

Geïmproviseerde Tourniquets: Verouderd of Verplicht?

De toepassing van geïmproviseerde tourniquets roept vaak discussie op, vooral in situaties waarin professionele tourniquets niet beschikbaar zijn. Hoewel professionele tourniquets uitgebreid zijn onderzocht en hun effectiviteit is bewezen, is er veel minder onderzoek naar geïmproviseerde tourniquets. Met dit blog werp ik een licht op de rol van geïmproviseerde tourniquets bij het tot staan brengen van levensbedreigende bloedingen, vooral daar waar beschikbare middelen beperkt of afwezig zijn, zoals bij rampen en terroristische aanvallen.

Lees meer

Wil jij je inschrijven voor een EHBO Q&A bijeenkomst?

Vul dan het onderstaande formulier in.

Beste vrijwilliger van het Filmhuis,

 

Op dit formulier kun jij jouw vragen voor de EHBO Q&A stellen. De instructeur zal de vragen inventariseren en het antwoord formuleren. Tijdens de bijeenkomst zal hij op interactieve wijze jouw vragen beantwoorden.

 

Met veel nieuwsgierigheid ontvangen wij jouw vragen.