Tijdens de EHBO Q&A bijeenkomsten zal ik antwoord geven op jouw EHBO-vragen.

Tijdens de EHBO Q&A (Questions & Awnsers) beantwoord ik al je vragen omtrent de eerste hulpverlening in het filmhuis. Geen uren durende Powerpoint presentatie, maar kort en bondig antwoord op jouw vraag. 

Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden. Waarbij we juist de EHBO onderwerpen behandelen waar jij meer van wilt weten. Alles met het doel om met nog meer zelfvertrouwen je werk te doen in het Filmhuis en je goede eerste hulp te laten verlenen wanneer dit van je wordt verwacht.

De EHBO Q&A bijeenkomst is een kennissessie. Wat wil zeggen dat ik je vragen zal beantwoorden. Een demonstratie zal  verzorgen of een instructiefilmpje laten zien. Zelf zul je geen vaardigheden oefenen.

Dus ga lekker (achterover) zitten en laat alle informatie op je inwerken.

Laten we eens kennis maken.

Life-Line-Trainingen wordt geleid door Mike Lehnkering, geboren, getogen en werkzaam in Zevenaar.

Mike werkt als anesthesiemedewerker en praktijkopleider voor operatieassistenten in ziekenhuis Rijnstate. Hij werkt in het ziekenhuis waar hij geboren is, zijn opleiding heeft gevolgd en nu ook nog werkt.

Daarnaast helpt Mike verdrinkingen in zwembaden te voorkomen met het door hem ontwikkelde Lifesaverprogramma.

Maar Mike verzorgt ook EHBO-lessen en reanimatietrainingen voor particulieren in Zevenaar. Ook is het mogelijk om een online-EHBO training te volgen wanneer je jouw kennis wilt vergroten maar geen volledige EHBO-cursus wil volgen

Mike Lehnkering Lifesaver drenkelingen zevenaar
EHBO opleiding van Life-Line-Trainingen Nederlandse Rode Kruis

EHBO Q&A Bijeenkomsten

Je kunt je inschrijven voor de volgende data.

  • woensdagochtend 24 Augustus
  • zaterdagochtend 3 September
  • zaterdagochtend 10 september
  • woensdagmorgen 21 September

De EHBO Q&A zal gehouden worden van 10:00 - 12:00uur in het Filmhuis in Zevenaar.

Wat kan ik nog meer voor je betekenen?

Life-Line-Trainingen biedt nog meer eerste hulp trainingen aan. Zo kun je bij ons onderstaande trainingen volgen;

Het Rode Kruis heeft een aantal korte online modules ontwikkeld voor hen die meer kennis willen over eerste hulpverlening. maar geen volledige training willen volgen.

In een dagdeel (vaak de maandagavond) leer je hoe je een hartstilstand kunt herkennen en een adequate hulpverlening inzet. Sluit je deze training met goed gevolg af? Dan kun jij je aanmelden als burgerhulpverlener.

Je volgt eerst de online module. Daarna volg je de praktijk met ervaren eerste hulpverleners onder begeleiding van een erkende rode kruis instructeur. 

Zit de training van jouw keuze er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Training Zwemmend Redden voor Zwembaden

De training Zwemmend Redden voor Zwembaden is de training voor toezichthouders en lifeguards gecertificeerd door Reddingsbrigade Nederland.

Lees meer

EHBO opleiding (NRK EH4310p)

De training uitgebreide eerste hulp inclusief eerste hulp aan kinderen (EH4310p), is de meest uitgebreide EHBO training van het Nederlandse Rode Kruis.

Lees meer

Reanimatie training (NRK EH2100)

De EH2100 is de klassikale reanimatie training van het Nederlandse Rode Kruis. In één dagdeel (4 uur) leert een reanimatie instructeur jou hoe je een slachtoffer moet reanimeren

Lees meer

De mythe ontkracht: Het belang van beademingen bij drenkelingen

Een van de meest gehoorden mythen omtrent de eerste hulp aan drenkelingen is het idee dat je geen beademing hoeft te geven uit vrees water in de longblaasjes te blazen. Dit misverstand kan fatale gevolgen hebben, aangezien een goed uitgevoerde beademing van cruciaal belang kan zijn voor de overlevingskans van de drenkeling. In dit artikel bespreek ik het belang van beademing van drenkelingen en weerleggen dat deze mythe schadelijke effecten zou hebben.

Lees meer

Heldendaad of ondoordachte actie?

Vandaag werd ik getagd in de comments onder dit bericht van de NOS.
Kijk eens! Wat een heldendaad van deze student.

In eerste instantie dacht ik, ja! Natuurlijk is dit een heldendaad.

Lees meer

De Leerconversatie als krachtig feedback instrument

De leerconversatie is een van de vele feedback en evaluatie methoden die je kan inzetten tijdens jouw (eerste hulp) onderwijs. In dit artikel duiken we dieper in de methode van de leerconversatie. Wanneer zet je deze evaluatiemethode in en waar moet je rekening mee houden.

Lees meer

Focus op 2023

Het jaar 2022 nadert zijn einde. Het is 's avonds alweer vroeg donker en de feestdagen doen hun intocht in het straatbeeld. Met het naderende einde van 2022 lopen bij mij de aanvragen voor nieuwe trainingen alweer binnen.

Tijd om stil te staan bij waar ik sta als bedrijf en waar ik naar toe wil. Wat blijf ik doen? Wat ga ik (door-) ontwikkelen? En waar stop ik mee?

Lees meer

Zevenaarders verrichten heldendaad

Zevenaarders verrichten Heldendaad!

Ik lees de laatste tijd (helaas) veel nieuwsberichten over (bijna) verdrinkingen. Maar afgelopen woensdag kwam het heel dicht bij. In mijn eigen woonplaats Gemeente Zevenaar hebben twee mensen een vader en dochter gered van de verdrinkingsdood.

Lees meer

Zwemstuurkaarten zwemmend redden

Nieuw!  Zwemstuurkaarten zwemmend redden in het zwembad.

Speciaal voor toezichthouders en lifeguards in het zwembad heeft Life-Line-Trainingen in nauwe samenwerking met Leône Hamakers een set van 26 kaarten ontwikkeld voor het zwemmend redden in zwembaden. Deze 26 zwemstuurkaarten bevatten watervaste afbeeldingen voor de training zwemmend redden voor zwembaden van de Reddingsbrigade.

Lees meer

Wil jij je inschrijven voor een EHBO Q&A bijeenkomst?

Vul dan het onderstaande formulier in.

Beste vrijwilliger van het Filmhuis,

 

Op dit formulier kun jij jouw vragen voor de EHBO Q&A stellen. De instructeur zal de vragen inventariseren en het antwoord formuleren. Tijdens de bijeenkomst zal hij op interactieve wijze jouw vragen beantwoorden.

 

Met veel nieuwsgierigheid ontvangen wij jouw vragen.