Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 0 min

Noordhollands Dagblad | Zwemmen in corona-tijd: reserveren bij zwembad in de IJmond om baantjes te kunnen trekken

Bij zwembad de Heerenduinen in IJmuiden en het Castricumse bad De Witte Brug is al duidelijk wanneer ze de deuren weer openen voor het publiek.

In Sportfondsenbad Beverwijk staat alles nog even ’on hold’ en wordt in de loop van woensdag bekend wanneer het licht definitief op groen gaat. De bezoekers van De Waterakkers in Heemskerk moeten nog minimaal twee weken wachten.

In alle gevallen heeft het openstellen van de accommodatie nogal wat voeten in de aarde. Los van het opwarmen van het water, het inregelen van de luchtafzuiging en het doseren van de hoeveelheid chloor verschilt het per gemeente of de noodverordening wordt opgeheven.

Iedere zwemaccommodatie heeft een protocol ingeleverd, waarin de maatregelen staan beschreven. Met pijlen en borden wordt bijvoorbeeld een routing aangegeven. Dat neemt niet weg dat - niemand uitgezonderd - de medewerkers niet kunnen wachten om de klanten weer te verwelkomen.

Die verwelkoming is niet zoals ze voorheen was. En ook niet alle activiteiten gaan direct van start. Reserveren is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je je baantjes kunt trekken. Aangeraden wordt daarom ook om de websites in de gaten te houden voor de meest actuele informatie.

Lees hier het volledige artikel.