Als management van een zwembad heeft de veiligheid van zwemmers en personeel de hoogste prioriteit. Het efficiënt trainen van personeel kan echter een hele opgave zijn. Life-Line-Trainingen kan je hierbij helpen. Wij bieden een compleet programma waarbij we jouw personeel opleiden om verdrinkingen in jouw zwembad te voorkomen. 

Voordelen van het Lifesaver programma

Het Lifesaver programma heeft meerdere voordelen. Hieronder vindt u een aantal van deze voordelen. 

  • Persoonlijk opleidingsplan
  • Praktijkgerichte trainingen
  • Drie veiligheidstrainingen binnen een jaar
  • Erkende diploma's en certificaten
  • In compagnie
AED 3 op de rand van een zwembad
Persoon uit water halen tijdens training verdrinkingsongevallen voorkomen

Persoonlijk opleidingsplan 

Ieder zwembad is anders en heeft specifieke risico's waarmee rekening moet worden gehouden. Daarom is het belangrijk om de trainingen van  jouw personeel hierop af te stemmen. Voorafgaand aan de trainingen stellen wij een opleidingsjaarplan op. Dit doen wij door gebruik te maken van de aanwezige risico inventarisatie en evaluatie (RI&E), toezichthoudersplan, bedrijfsnoodplan en incidentrapportages. Daarnaast nemen wij ook jouw wensen en behoeften mee tijdens het maken van het plan. Hierdoor zorgen wij ervoor dat het plan precies afgestemd wordt op jouw zwembad. 

Praktijkgerichte trainingen

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het is belangrijk dat je personeel bij een dergelijke situatie goed weet wat ze moeten doen. Om ze hierbij te ondersteunen geven wij praktijkgerichte trainingen in het zwembad waar ze werken. Hierdoor leren wij ze niet alleen hoe ze met het aanwezige materiaal moeten omgaan maar kunnen we ook extra aandacht besteden aan de relevante risico's en hoe men hier het beste mee om kan gaan. 

Uitgebreide EHBO (incl. kinderen)
Training in zwembad om verdrinkingsongevallen te voorkomen

Drie veiligheidstrainingen binnen 1 jaar 

Het voorkomen van verdrinkingen in zwembaden vraagt om teamaanpak. Het is dus belangrijk dat ieder personeelslid in het zwembad weet wat ze moeten doen wanneer er een verdrinking of ander incident plaatsvindt. Met het Lifesaver Programma van Life-Line-Trainingen is jouw personeel binnen 1 jaar getraind in bedrijfshulpverlening, eerste hulp door Lifeguards en zwemmend redden voor zwembaden. 

Ieder personeelslid sluit het programma af met een of meerdere  erkende diploma's van de volgende instanties: 

  • Nationaal Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)
  • Rode Kruis
  • Reddingsbrigade Nederland

Lees meer over het programma

Benieuwd wat het lifesaver programma voor jouw bad kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.