Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 0 min

3 Manieren om verdrinkingen te voorkomen

Tip 1: Opleiden Trainen en Oefenen

Verdrinkingen voorkom je in eerste instantie door goed opgeleide toezichthouders. Misschien heb je al een trainingsprogramma op de plank liggen voor dit jaar. Door de sluiting van je zwembad loopt dit waarschijnlijk in de soep. Dit is lastig, want als straks het zwembad weer open gaat heb je jouw toezichthouders en instructeurs hard nodig om de activiteiten te begeleiden.

Om je hierbij te helpen hebben wij daarom een trainingsprogramma ontwikkelt. Ons Lifesaverprogramma maakt gebruik van zowel e-learning als praktijkonderwijs. Door nu alvast thuis te starten met het maken van de e-learning modules zijn je medewerkers goed voorbereid op de praktijktrainingen van straks.

Lees hier meer over ons Lifesaverprogramma

Tip 2: Maak je zwembad in orde

In een zwembad zijn altijd klusjes die erbij inschieten of die niet handig zijn om aan te pakken wanneer het zwembad geopend is. Nu jouw zwembad verplicht dicht zit, is dit een uitgelezen kans om deze klusjes aan te pakken.

Denk bijvoorbeeld aan een gladde badrand, die je nu kunt behandelen met een ruwe coating. Pak de trap bij de glijbaan aan, waar bezoekers regelmatig hun voeten stoten. Kortom dit is de tijd om je zwembad een opknapbeurt te geven.

 

Tip 3: Zorg dat de reddingsmaterialen gebruiksklaar zijn.

Hieronder een aantal dingen waarnaar je kunt kijken.

  • Hoe oud is je AED? Na 10 jaar is deze aan vervanging toe, omdat de elektrische componenten verouderd zijn en misschien niet meer werken bij gebruik.
  • Is je AED jonger dan 10 jaar? Tot wanneer zijn de accu en elektroden houdbaar? Misschien is het verstandig deze alvast te vervangen.
  • Dit geldt ook voor de verbandmaterialen. Zijn deze nog steriel en zijn ze compleet?
  • Hoe staat het met reddingsmiddelen in het zwembad? Zijn deze aanwezig? Of is het tijd om ze aan te schaffen?

 

Deze drie tips helpen je om goed voorbereid te zijn als straks de zwembaden weer opengaan. Ben je er niet zeker van of al je reddingsmaterialen in orde zijn? Ook daar kunnen wij bij helpen.  Vraag  een safety scan aan. Samen plannen we een moment voor een kop koffie en bekijken we waar we jouw zwembad nog beter kunnen voorbereiden om verdrinkingen te voorkomen.

 

Altijd het eerste op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze mailinglijst.