Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 2 min

Focus op 2023

Het jaar 2022 nadert zijn einde. Het is 's avonds alweer vroeg donker en de feestdagen doen hun intocht in het straatbeeld en de huizen. Met het naderende einde van 2022 lopen bij mij de aanvragen voor nieuwe trainingen alweer binnen.

Tijd om stil te staan bij waar ik sta als bedrijf en waar ik naar toe wil. Wat blijf ik doen? Wat ga ik (door-) ontwikkelen? En waar stop ik mee?

Waar staat Life-Line-Trainingen nu?

In 2022 hebben wij de pandemie achter ons kunnen laten. Althans als het gaat om de maatregelen omtrent de trainingen. Ik heb dit jaar weer trainingen kunnen verzorgen zoals we dat voor de pandemie gewend waren. Een  verademing om weer mooie trainingen voor onze eerste hulpverleners in de zwembaden en daarbuiten te mogen verzorgen.

Samen met de Nationale Raad Zwemveiligheide (NRZ) heb ik het afgelopen jaar eerste hulp trainingen verzorgd op diverse middelbare scholen in het kader van de Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT). In 2023 gaan we hier mee verder!

In het voorjaar waren na een jaar van online overleggen en telefonisch afstemmen de zwemstuurkaarten klaar. Deze zwemstuurkaarten heb ik samen met Leone Hamaker ontwikkeld en zal de training zwemmend redden in zwembaden een hele nieuwe impuls geven.

In de zomer kwamen er ook nog mooie projecten aan het voetlicht. Zo werd Mike benaderd om mee te denken in niet één maar twee op te richten competentierayons voor eerste hulpinstructeurs. Wat in het najaar voor veel overleg zorgt. Maar wat in 2023 tot mooie trainingen gaat leiden.

 

Wat gaat Life-Line-Trainingen in 2023 doen?

In het aankomende jaar zullen we meer focus op onze doelstelling gaan leggen. Namelijk het voorkomen van verdrinkingen in zwembaden. Wat wij doen met ons Lifesaverprogramma.

Dit gaan wij doen door het bestaande Lifesaverprogramma verder door te ontwikkelen. De zwemstuurkaarten zijn een mooi voorbeeld van deze doorontwikkeling. Ook voeg ik meer waarde toe te voegen aan het lifesaverprogramma voor zwembaden. De aankomende periode ga ik langs alle zwembadmanagers bij wie ik de trainingen van het Lifesaverprogramma verzorg om hun wensen te inventariseren en afspraken te maken voor het komende jaar. Het doorontwikkelen van de opleiding zwemmend redden voor zwembaden van de Reddingsbrigade binnen het Lifesaverprogramma is een project voor aankomend jaar.

Daarnaast leidt ik veel reanimatie-instructeurs op voor de Basis Instructeurs Cursus van de Nederlandse Reanimatie Raad. Deze cursus gaat er in 2023 anders uitzien. Waar deze cursus eerder bij ons in één dag werd verzorgd, worden er dit in de nieuwe vorm 2 dagen met een tussenpozen van 6 weken waarin de cursist stage loopt en alvast ervaring op doet.

Voor de NRR instructeurs die hun bevoegdheid willen behouden zal ik ook in 2023 weer bijscholingen verzorgen. Dit kan zo wel in-compagnie, als via de open inschrijving. Of via een van de twee competentierayons waarin ik zal participeren.

Het verzorgen van EHBO-lessen voor hulpverleners, via de open inschrijving, zal nog maar op een paar momenten in het jaar plaats vinden. Natuurlijk kunnen de hulpverleners die sinds jaar en dag de training bij Life-Line-Trainingen volgen rekenen op een actief en uitdagend programma. Wel kan het zijn dat er andere instructeurs voor de groep komen om les te geven.

Stopt Life-Line-Trainingen ook met activiteiten?

Ja, helaas ga ik ook stoppen met activiteiten. Het zijn met name de activiteiten die verder weg van de doelstelling en expertise van Life-Line-Trainingen liggen. Zodat ik met Life-Line-Trainingen kan focussen op het opleiden van medewerkers in zwembaden, EHBO- en reanimatie-instructeurs. 

 

Dus waar ligt de focus in 2023?

Deze ligt bij het opleiden van medewerkers in zwembaden om zo verdrinkingen in zwembaden te voorkomen. En het opleiden van EHBO- en reanimatie-instructeurs.