Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 2 min

Hoe blijf ik in 2020 reanimatie instructeur

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de website. En ook het aankomende jaar blijven we de website perfectioneren. Recent zijn er speciale pagina’s gemaakt over de training reanimatie instructeur en bijscholing reanimatie instructeur om jou beter te kunnen informeren over onze trainingen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) te behalen of geldig te houden.

 

Hoe wordt ik volwaardig instructeur?

Wanneer je de training tot NRR reanimatie instructeur succesvol hebt doorlopen. Ontvang je van ons het certificaat kandidaat instructeur. Hiermee mag je nog niet zelfstandig les geven. Je hebt immers net de training doorlopen en moet nog “vlieguren” gaan maken om de kennis en vaardigheden goed onder de knie te krijgen. Om volwaardig instructeur te worden loop je twee trainingen mee met een volwaardig instructeur. Tijdens deze twee trainingen kun je kijken hoe de instructeur het doet en geef je zelf een deel van de les. Natuurlijk krijg je van de instructeur tips om nog beter te worden. De instructeur beoordeelt jou prestaties in CoSy, het cursusregistratiesysteem van de NRR. Helaas kun je niet meelopen met een herhalingsles.

Heb je twee trainingen meegelopen en zijn deze positief beoordeeld? Dan ben je volwaardig instructeur en kun je zelfstandig reanimatie trainingen gaan verzorgen.

Kan ik nu ook zelf certificaten uitreiken?

Om  zelf certificaten uit te reiken moet je bij de NRR de status van cursusorganisator aanvragen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de NRR.

Om zelf de certificaten te mogen uitreiken moeten de trainingen wel voldoen aan de richtlijnen van de NRR. Wanneer je cursussen verzorgd voor andere organisaties, dan kunnen er andere regels gelden.

De cursisten kunnen alleen een certificaat ontvangen wanneer je de training ook aanmeld en registreer in CoSy.

Waarom betaal ik een jaarlijkse bijdrage?

Afhankelijk van je kwalificaties bij de NRR betaal je een jaarlijkse bijdrage. Met deze bijdrage financiert de NRR de ontwikkeling van de richtlijnen en onderwijsmaterialen. Ook wordt een deel van jouw bijdrage gebruikt om het toezicht op de gegeven training te betalen en de registratie van de NRR gecertificeerde instructeurs. Ook levert de NRR ondersteunende diensten.

 

Hoe blijf ik volwaardig instructeur?

Om volwaardig instructeur te blijven moet je één reanimatie training per jaar registreren in CoSy en eens in de twee jaar een bijscholing volgen. Registreer je geen trainingen in CoSy of heb je geen bijscholing gevolgd? Dan vervalt je kwalificatie volwaardig instructeur en wordt je weer kandidaat instructeur. Je dient dan weer je bijscholing te volgen en twee trainingen onder begeleiding van een volwaardig instructeur te verzorgen om weer volwaardig instructeur te worden.

Life-Line-Trainingen is een door de Nederlandse Reanimatie Raad erkend opleidingsinstituut. Wij mogen je dus opleiden tot reanimatie instructeur en bieden ook de bijscholingen aan. Life-Line-Trainingen is gespecialiseerd in de reanimatie van drenkelingen. Onze bijscholing besteed altijd aandacht aan de reanimatie van de drenkeling of aanverwante onderwerpen.

 

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen. Neem dan contact met ons op.