Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 0 min

Veiligheid voorop in zwembaden

Uit de hartslagmonitor die de vakbond FNV heeft gehouden blijkt dat zwembadmedewerkers. Zij willen goed opgeleid blijven en voldoende pauze kunnen houden. Ook willen de zwembadmedewerkers voldoende tijd om nieuwe collega's te begeleiden.

Andere uitkomsten van het onderzoek.

Zwembadmedewerkers geven aan dat zij nuttig werk doen. En dat onderschrijven wij natuurlijk. Er is geen beroep dat verdrinkingen beter kan voorkomen dan de badmeester of de badjuf. Want wanneer de kinderen goed leren zwemmen, voorkomt dit al verdrinkingen in zwembaden. Maar de medewerkers in zwembaden zetten veiligheid voorop.

Lees hier over voldoende toezicht in zwembaden.

De zwembadinstructeur geven aan wel weinig loon te ontvangen. Op de website van Indeed staat dat een zwembadinstructeur gemiddeld €2326,00 per maand verdiend. Wel zijn de medewerkers trouw aan hun baan. Uit het onderzoek blijkt dat er veel vaste contracten zijn. Een teken dat de badjuffen en badmeesters hun branche trouw blijven. Ondanks dat zij zwaar en verantwoordelijk werk doen.

Het warme en vochtige zwembad maakt dat het werk in de zwembadbranche als zwaar wordt ervaren. Ook doen zij verantwoordelijk werk. Zij zorgen continue dat er niemand verdrinkt in het zwembad.

Of je nu baantjes aan het trekken bent, zwemles krijgt of meedoet aan een doelgroep activiteit. De zwembadmedewerker staat voor je klaar en waakt over jouw veiligheid. Veiligheid staat bij hen voorop!

Lees hier de hele enquete 

Wil jij jouw medewerkers in het zwembad goed getraind houden om verdrinkingen in jouw zwembad te voorkomen. Bekijk dan ons lifesaverprogramma.