Wat doe je met een AED na een reanimatie?
“Hallo Mike, er is net een reanimatie geweest. Waarbij de burgerhulpverlener onze AED heeft ingezet. Hoe krijg ik onze AED weer inzetbaar? Kun jij ons helpen?”
Dat was het app’je wat ik van iemand mocht ontvangen. Ik had de AED zelf bij deze klant geleverd en wist om welke AED het ging. Ik heb de AED (tijdelijk) omgeruild om hun AED weer inzet gereed te maken.
Wat doe je met je AED na een reanimatie.
Wanneer een AED daadwerkelijk is ingezet bij een reanimatie is deze niet meer gereed voor inzet. De accu is misschien al een paar jaar oud en heeft wellicht ook een aantal shocks gegeven, hoeveel capaciteit heeft de accu nog? De elektroden zijn opgeplakt en moeten vervangen worden. Misschien zijn de accessoires, zoals het beademingsmasker en het scheermes gebruikt.
Al deze items moeten gecontroleerd en aangevuld worden na een reanimatie.
Wat kan Life-Line-Trainingen voor jouw betekenen?
Heeft Life-Line-Trainingen jou een AED geleverd? Dan staan wij voor jouw klaar. Neem contact met ons op, dan zorgen wij dat jouw AED weer snel klaar voor gebruik is.
Wat gaan wij met jouw AED doen?
1. Wij lezen de AED uit en voeren een update uit.
Door het uitlezen van de AED kunnen wij zien wat de AED heeft gedaan op welk moment. Deze informatie kan zinvol zijn om eventuele vragen van burgerhulpverleners te kunnen beantwoorden. Ook sporen wij zo eventuele foutmeldingen op. We kijken meteen of jouw AED een update nodig heeft.
2. We vervangen de accu en de elektroden.
We vervangen de accu en de elektroden. Zo is jouw AED weer inzet gereed. Wij vervangen de accu ongeacht het percentage van de accu. Niets is zo vervelend wanneer de AED bij een volgende inzet uitvalt of dat je kort na onze service de accu al moet vervangen.
3. We vullen de accessoires aan.
Is het scheermes, de handschoenen en het beademingsmasker gebruikt? Dan vullen wij dit direct aan. Veiligheid staat voorop. Zeker die van de hulpverlener
Wat moet je beslist niet doen?
Hang de AED nooit terug in de kast waar jij hem op gehaald. Bij een volgende melding kan iemand denken dat de AED klaar voor gebruik is, terwijl de AED dat niet is. Want er missen elektroden, de accu is niet meer accuraat en de accessoires zijn incompleet.
Zorg dat de beheerder weet dat jij de AED hebt gebruikt en maak een afspraak waar jij hem kan brengen. Vaak hangt het nummer van de beheerder in de AED-kast.
Kun je niet achterhalen van wie de AED is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je om de AED weer gereed te maken voor een volgende inzet.