Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 2 min

Wat is de Life-Line-Trainingen benadering

Wat doet Life-Line-Trainingen?

Life-Line-Trainingen helpt verdrinkingen in zwembaden te voorkomen. Dit doen wij met het door ons ontwikkelde Lifesaverprogramma. Dit is een trainingsprogramma speciaal voor zwembadmedewerkers, welke ik in compagnie verzorg. Het Lifesaverprogramma is een compleet veiligheidsprogramma met trainingen voor iedere medewerker in het zwembad. Gespecialiseerd in ongevallen en incidenten in zwembaden.

Het voorkomen van verdrinkingen in zwembaden is onze specialiteit. Voortgekomen uit de trainingen die wij verzorgen binnen de reddingsbrigade en onze interesse in het redden van drenkelingen.

Lees meer over het Lifesaverprogramma

Wat is de Life-Line-Trainingen benadering?

De Life-Line-Trainingen benadering is een complete gepersonaliseerde benadering. Wij zien medewerkers van de zwembaden als een hulpverleningsorganisatie. Dit houdt in dat iedere medewerker een specifieke rol met bijbehorende taken heeft bij het oplossen van calamiteiten. Hiervoor krijgt de medewerker dan ook een specifieke training. 

Concreet houd dit in dat de collega op kantoor, die nooit in het zwembad komt, niet leert om zwemmend een redding uit te voeren. Dit leren wij wel de toezichthouder en zweminstructeurs. De collega op kantoor beschikt wel over eerste hulp en BHV-vaardigheden. Zodat hij of zij de hulpdiensten kan alarmeren en opvangen en kan assisteren bij de eerste hulpverlening.

Wie welke rol en taken heeft staat beschreven in jullie noodplannen. Wanneer wij een training voor jullie komen verzorgen, komen we ons altijd eerst oriënteren. We bespreken welke medewerkers getraind moeten worden en bespreken specifieke trainingsdoelen.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Train as you fight, fight as you train.

Wij trainen bij jou op locatie. Met de hulp en reddingsmiddelen die er in het zwembad aanwezig zijn. Op deze manier leer jij met de reddingsmiddelen en ruimte om te gaan waarin je normaal ook werkt. Zo heb jij van onze instructeur al tips en trucs op maat gekregen tijdens de training. Die je kunt gebruiken bij een echte calamiteit.

Life-Line-Trainingen doet meer

Wij trainen niet alleen alle personeelsleden. Op jouw verzoek kunnen we ook advies geven over de inzet of vervanging van reddingsmiddelen en eerste hulpmiddelen. Van de producten die wij leveren hebben wij ook trainingsmateriaal. Zo train jij met de middelen die je tijdens een inzet ook daadwerkelijk gebruikt.

Dat is dus de Life-Line-Trainingen benadering.

Life-Line-Trainingen helpt verdrinkingen in zwembaden voorkomen door het verzorgen van trainingen voor alle medewerkers in het zwembad en het leveren van reddings- en hulpmiddelen voor het zwembad.

Meer weten? neem gerust contact met ons op!