Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 1 min

Zevenaarders verrichten heldendaadEen heldendaad!!! Meer kan ik er niet van zeggen.

Sarah en Dave hebben niet alleen het leven van de vader en dochter gered. Maar ook die van hun zelf. Sarah vertelt aan De Gelderlander dat het heel zwaar was om het meisje naar de kant te brengen. En zij zag Dave ook een paar keer kopje onder gaan toen hij de dochter vast had en vader hem in paniek om de nek vloog.

Ik weet hoe zwaar het is om een redding uit te voeren en met een slachtoffer te zwemmen. Dat heb ik in 35 jaar zwemmen bij reddingsbrigade de Breuly vaak genoeg getraind. Ik train toezichthouders en lifeguards om wanneer zij te water gaan altijd een drijfmiddel mee te nemen. Dit kan al een luchtbed of een opblaas krokodil zijn.

Wanneer ik dit schrijf krijg ik een rilling. Dave en Sarah hebben in een split second besloten om zich in te zetten voor een medemens in nood. Terwijl er andere mensen op de kant stonden te kijken. Ook dat zien we helaas veel bij ongevallen. De beste stuurlui staan aan wal.

Blij dat dit goed is afgelopen en super trots op Dave en Sarah die vader en dochter hebben gered van de verdrinkingsdood.