Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 2 min

Zwembadmedewerkers willen risicosituaties oefenen

Zwembadmedewerkers hebben grote behoefte om risicovolle praktijksituaties te oefenen. Dit blijkt uit een online enquete die het Mullier Instituut in samenwerking met het Nationaal Plan Zwemveiligheid heeft gehouden onder zwembadmedewerkers bij zwembaden, zwemscholen en verenigingen. Het onderzoek werd in september 2021 gehouden. Een van de conclusies uit dit onderzoek is dat toezichthouders en leidinggevenden verdrinkingen beter te leren  herkennen om zo  verdrinkingen in het zwembad te voorkomen.

Wie willen de zwemveiligheid verbeteren?

Het onderzoek is gehouden onder leidinggevenden en toezichthouders in het zwembad. Uit de online enquete geeft het merendeel aan voldoende kennis te hebben over zwemveiligheid. Maar dat ze niet uitgeleerd zijn en graag nieuwe kennis willen opdoen om verdrinkingen in het zwembad te voorkomen.

Wat willen zwembadmedewerkers dan leren om verdrinkingen te voorkomen?

  • Zwembadmedewerkers willen (bijna-) verdrinkingen goed leren herkennen (38%)
  • Zwembadmedewerkers willen zicht houden op water er onder water gebeurd (34%)
  • Zwembadmedewerkers willen methoden beheersen om toezicht te houden (32%)
  • Zwembadmedewerkers willen kunnen handelen bij een (bijna-) verdrinking (32%)

Hoe kunnen zwembadmedewerkers leren om verdrinkingen te voorkomen?

Life-Line-Trainingen heeft speciaal voor zwembaden het lifesaverprogramma ontwikkeld. Een trainingsprogramma welke alle zwembadmedewerkers traint in zijn eigen functie om verdrinkingen in zwembaden te voorkomen.

Dit doen we met een unieke combinatie van zwemmend redden, eerste hulp en bedrijfshulpverlening. 

Lees hier wat anderen van onze trainingen vinden

Hoe traint Life-Line-Trainingen risicosituaties?

Het Lifesaverprogramma is speciaal ontwikkeld om verdrinkingen in zwembaden te voorkomen. Wij beschouwen alle medewerkers in het zwembad als een onderdeel van een noodhulp-organisatie, welke in geval van een verdrinkingen in het zwembad of een andere calamiteit als een team te werk gaat. Ieder met een eigen taak.

Voorafgaand aan de training komen wij bij u langs voor een safety scan. Tijdens deze scan inventariseren wij samen met u de risicosituaties van het zwembad en de situaties die u geoefend wil hebben.

Wat biedt Life-Line-Trainingen nog meer?

Naast het Lifesaverprogramma biedt Life-Line-Trainingen ook workshops, korte trainingen en lezingen rond het thema verdrinkingen in zwembaden. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Ga direct naar het Lifesaverprogramma