Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 2 min

Lifeguards, Haast je wanneer je tijd hebt.

Lifeguards, Haast je wanneer je tijd hebt!

Lessons learnd

“Haast je wanneer je tijd hebt, dan heb je tijd wanneer je haast hebt”.

Het is een van de eerste regels die ik leerde tijdens mijn elementaire militaire opleiding in het najaar van dit jaar. Gebruik je efficiënt, verspil het niet.

Zo heb ik mijzelf aangeleerd om dingen die ik direct kan afhandelen ook meteen af te handelen. Dat zit hem soms in kleine dingen. Wanneer ik de was sta op te vouwen, stop ik mijn schone zwemkleding direct in mijn sporttas. Zo staat deze klaar wanneer ik naar het zwembad ga.
Heb ik een training verzorgd, dan verwerk ik direct de presentie en aandachtspunten. Zodat ik de volgende training weet waar ik aandacht aan moet besteden.

Tijd tijdens de lockdown.

Maar nu ontstaat er ook weer tijd. We zitten weer een lockdown, de zwembaden gaan weer grotendeels dicht. Dat betekent ook dat zwemonderwijzers en toezichthouders meer thuis zijn of misschien tijd hebben voor andere taken. Misschien liggen er nog achterstallige klusjes. Maar er komt ook een nieuwe tijd aan.

Haast je, het is bijna 2022.

De tijd na deze lockdown valt gelijk met de start van 2022. Aan het begin van een nieuw jaar begin ik altijd met goed moed aan nieuwe doelen te werken. Deze doelen plan ik al aan het einde van het vorige jaar. Waarschijnlijk jij ook. In 2022 wil ik het Lifesverprogramma nog beter vorm gaan geven. Zodat ik het programma schaalbaar kan maken voor nog meer zwembaden en nog beter maatwerk kan leveren in deze zwembaden.

Weet jij al hoe de lifesavertrainingen voor jouw zwemonderwijzers en toezichthouders eruit gaat zien? Heb jij al nagedacht welke vaardigheden en restrisico’s je aankomend jaar zou willen trainen? Moeten er nog nieuwe lesgevers opgeleid worden? En zo ja, voor welke diploma’s? 

Plan een safetyscan, dan heb je tijd.

Heb je nog geen idee? Haast je en maak vandaag nog een afspraak voor een safetyscan. Dan maken we nog dit jaar een afspraak hiervoor. Dan heb je daarna tijd voor andere dingen.