Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 0 min

Verdrinken we in de zomer?

Doordat de vrijwilligers van de diverse reddingsbrigades niet beroepsmatig hun werk uitvoeren, mogen zij nog geen trainingen buiten de geldende coronamaatregelen volgen. Deze vrijstelling is alleen gegeven voor hulpverleners die beroepsmatig een veiligheidstraining moeten volgen om de veiligheid van hun collega's of gasten te kunnen waarborgen.

Reddingsbrigades Nederland verwacht dat Nederlanders die van de zomer komen recreëren in en langs de Nederlandse buitenwateren niet op de hulp kunnen rekenen die zij normaliter gewend zijn van de lifeguards ter plaatse. Niet alleen de zwemvaardigheid van de Nederlanders is sinds de coronapandemie verslechterd, maar ook de conditie, vaardigheid en lokale bekendheid van de lifeguards. Reddingsbrigades Nederland pleit nu voor een vrijstelling op de coronamaatregelen voor haar vrijwilligers om zich die manier te kunnen voorbereiden op het aankomende seizoen. En hiermee verdrinkingen te voorkomen.

Life-Line-Trainingen is voor zwembadmedewerkers al begonnen met het opstarten van het Lifesaverprogramma. Dit doen wij in goed overleg met de zwembadmanager. Zo trainen we in kleinere groepen met een aangepast programma welke voldoet aan de brancherichtlijnen.

 

Lees hier het hele artikel van Reddingsbrigades Nederland