Terug naar overzicht
Mike Lehnkering Mike Lehnkering
± 2 min

Mike is er even tussenuit

Omdat het eindelijk weer kan en omdat het ook dringend nodig is? Alsof geen ander snakt naar een vakantie?

Maar 2021 was een druk jaar. Je weet dat ik mijn werk als anesthesiemedewerker en praktijkopleider op de OK (vanwege de coronapandemie) heeft moeten verleggen om bij te springen op de IC. Dat waren intense tijden. 

Tijdens de diverse lockdowns kon ik geen reguliere trainingen geven in de zwembaden. Gelukkig kon ik dit gat opvullen met het opleiden, trainen en beoordelen van zorgverleners die wilden helpen vaccineren bij de GGD. Een mooie kans om ook via deze weg een steentje bij te dragen aan het indammen van de pandemie.

Deze zomer werd mijn nieuwe huis opgeleverd. De hele zomervakantie heb ik bouwvakkers aangetuurd en projectmanager gespeeld. Terwijl het werk op de OK gewoon doorging. Maar je hoort mij niet klagen. Het huis is schitterend geworden en zeker een plek waar ik straks tot rust kan komen en qualitytime met mijn vriendin en hond zal beleven.

Na de zomer startte weer een nieuw avontuur. De opleiding tot civiel medisch personeel bij defensie. Acht weken lang ben ik ondergedompeld in de wereld van werken in het leger en rekening houden met de vijand. Een mooie tijd, waar ik veel heb geleerd. Nieuwe mensen heb leren kennen en vriendschappen zijn ontstaan. Het klinkt cliché, maar het is echt zo.

En toen was het alweer november. De besmettingen liepen op evenals de IC-opnames. Dus ging ik weer richting de IC. Het werd iets meer herkenbaar en had misschien minder impact, maar indrukwekkend blijft het wel. In deze tijd deed ook de GGD weer een beroep op mij om medewerkers te bekwamen zodat zij ook weer ingezet konden worden om de pandemie te bestrijden.

 

Maar nu is het eindelijk zover. Ik ga er eventjes tussenuit. De accu opladen om in 2022 weer te kunnen knallen. Het een en ander staat al gepland in de webshop van het Nederlandse Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad.

 

Vanaf 14 Februari pak ik de draad weer op. Tot die tijd kun je mike op zijn persoonlijke Instagram-account volgen.