Waarom reanimatie instructeurs bij ons bijscholing volgen
1. Life-Line-Trainingen is een erkend opleidingsinstituut.
In 2014 heeft Mike zijn training tot docent-instructeur afgerond. Om de trainingen bij Life-Line-Trainingen te mogen verzorgen is het verplicht om door de Nederlandse Reanimatie Raad erkend te worden als opleidingsinstituut. Hetzelfde jaar heeft Life-Line-Trainingen de audit laten uitvoeren
De Nederlandse Reanimatie Raad stelt een aantal kwaliteitseisen aan het opleidingsinstituut om hun erkenning te mogen ontvangen. Om te toetsen of je als opleidingsinstituut aan deze eisen voldoet, komt een auditor langs om te toetsen of je aan alle kwaliteitseisen voldoet. In 2014 is deze auditor langs geweest en heeft geconstateerd dat Life-Line-Trainingen aan alle eisen voldoet om het predicaat erkend opleidingsinstituut te ontvangen.
2. Je traint in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers per instructeur.
Per docent-instructeur mogen er maximaal 6 reanimatie instructeurs opgeleid of bijgeschoold worden. Net zoals bij het opleiden van hulpverleners is deze verhouding docent-instructeur : instructeur, om de kwaliteit van de training zo hoog mogelijk te houden.
Life-Line-Trainingen heeft er voor gekozen per bijscholing ook maximaal 6 reanimatie instructeurs op te leiden of bij te scholen. Door deze kleine groep van 1 docent-instructeur op 6 reanimatie instructeurs kunnen we jou voldoende aandacht geven tijdens de training. En je alle aandacht geven die je nodig hebt.
3. Tijdens de bijscholing is er voldoende lesmateriaal om je vaardigheden te trainen.
Bij Life-Line-Trainingen gaan we er vanuit dat jij al een goede instructeur bent. En is het volgen an je bijscholing bij ons een kans om nog beter te worden. Naast de deskundigheid van de docent-instructeur, beschikken wij over moderne trainingsmiddelen. Zo toetsen wij jouw reanimatievaardigheden met behulp van de Laerdal QCPR technologie. Daarnaast train je met de AED-trainers van ZOLL. Per drie reanimatie instructeurs is er minimaal 1 reanimatiepop en AED-trainer aanwezig.
Mike is heeft naast de bevoegdheid van docent-instructeur ook zijn onderwijsbevoegdheid. En werkt hij als anesthesiemedewerker in een topklinisch ziekenhuis. Deze combinatie van up-to-date klinische kennis en actuele didactische inzichten maakt dat de bijscholingen voor reanimatie instructeurs actief zijn en een hoog leerrendement hebben.
4. De bijscholing is geheel verzorgd.
Bij Life-Line-Trainingen moet het volgen van een bijscholing compleet zijn. Niet alleen een goed programma waarin kennis en vaardigheden zich goed verhouden is belangrijk. Ook de verzorging van de bijscholing moet in orde zijn. Zo is er onbeperkt beschikking over koffie, thee en water. Is er tijdens de pauze ook een kleine versnapering. Wij weten dat de aandacht in de middag wat kan verslappen. Daarom moet de lunch goed zijn. Deze maaltijd geeft je energie voor het middagprogramma.
Heb je dieetwensen, geef dit bij de aanmelding aan. Dan houden we hiermee rekening wanneer we boodschappen doen.
Naast makkelijk zittende kleding en een goed humeur hoef je verder niets mee te nemen. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde bijscholing is aanwezig.
Heb je goed meegedaan en voldoen je reanimatievaardigheden aan de de norm. Dan verlengen wij je bevoegdheid bij de Nederlandse Reanimatie Raad. Heb je alle verplichtingen bij de Nederlandse Reanimatie Raad voldaan, dan blijf je volwaardig instructeur. Heb je nog niet aan al deze verplichtingen gedaan, dan wordt je kandidaat instructeur. Wil je weten wat je moet doen om volwaardig instructeur te worden? Lees dan dit blog.
5. De bijscholing kan bij jou op locatie verzorgd worden.
Onze vaste uitvalslocatie is Centrum 4.0 in Zevenaar. Daarnaast maken we sinds 2020 gebruik van de lesruimte van Punt5. Punt5 is gevestigd in IJsselstein (utrecht). Centraal gelegen in het land.
Wil jij samen met minimaal 3 collega’s een bijscholing volgen? Dan komt de docent-instructeur graag naar je toe. Wij verzorgen de bijscholing bij jouw op locatie. Samen overleggen we wie wat verzorgd. Het is dus zelfs mogelijk om met jouw eigen materialen zoals reanimatiepoppen en AED-trainers te trainen. Heb je specifieke leervragen, laat het ons weten. De docent-instructeur past desgewenst het lesprogramma aan op jouw specifieke leervraag. Wil je een bijscholing op jouw eigen locatie laten verzorgen, neem dan contact met ons op.
Wil jij je na het lezen van deze 5 tips een bijscholing voor reanimatie instructeur volgen? Kijk dan op de trainingspagina voor de data en locaties. En vul het contactformulier in.