Mike Lehnkering

Mijn naam is Mike Lehnkering. Eerste hulp verlenen zit mij in het bloed. Als klein jongetje bladerde ik door het EHBO-boekje van mijn moeder. De fascinatie voor het menselijk lichaam heeft mij een carrière in de zorg opgeleverd. Na de opleiding tot verpleegkundige heb ik de opleiding tot anesthesiemedewerker afgerond. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar op het operatiekamercomplex van een topklinisch ziekenhuis. Hier heb ik ook mijn opleiding tot Bachelor of Education mogen afronden. In het ziekenhuis verzorg ik naast anesthesie ook de reanimatie- en BHV-trainingen voor de artsen en verpleegkundigen op de operatiekamer en gespecialiseerde afdelingen.

Mijn passie voor zwemmen, lesgeven en eerste hulp combineer ik binnen de Reddingsbrigade de Breuly. Naast het verzorgen van zwemles leidt ik samen met Hubert ook toekomstige instructeurs eerste hulp op voor de Reddingsbrigade. Deze passie is ook onze expertise binnen het eerste hulp onderwijs geworden. Life-Line-Trainingen is de expert als het gaat om eerste hulp in en rond het water.

Ik heb met Hubert Life-Line-Trainingen opgericht en verzorg samen met hem diverse trainingen waarbij we bewust leren erg belangrijk vinden. Wij onderscheiden ons door onze passie te combineren met deskundigheid.

Sinds het voorjaar van 2017 zijn wij officieel distributeur van ZOLL AED’s. Ik heb bewust gekozen voor de AED’s van ZOLL. De Real CPR Help technologie van ZOLL zorgt voor bewust betere eerste hulpverlening tijdens reanimaties.

Ik ben trots dat ik als eigenaar van Life-Line-Trainingen hoogwaardige trainingen kan bieden met een team van instructeurs die naast een passie voor lesgeven zich ook inzetten om de verdrinkingsdood in Nederland te voorkomen.

Terug naar het team

Mike Lehnkering Life-Line-Trainingen

Waar moet dat heen!?

Waar moet dat heen / Hoe zal dat gaan / Waar komt die rotzooi toch vandaan. Naar het liedje van Wim T. Schippers. In een artikel in het NRC lees ik dit weekend dat dit liedje geschreven is tijdens de oliecrises in 1973. Dat jaar stond in het teken van de autoloze zondag en de onzekerheid van de oliecrisis.

Het is nu januari 2021. Nederland zit middenin de tweede Coronagolf. Waar moet dat heen?

Lees meer

Vitamine D, wat moet ik ermee?

Deze week las ik een artikel op NOS.nl over het mogelijk positieve effect van vitamine D op het coronavirus. Is dit een hoax? Of een simpele oplossing voor deze pandemie? Om mijn eigen nieuwsgierigheid te bevredigen ben ik op onderzoek gegaan naar vitamine D. Lees in dit artikel over de positieve effecten van vitamine D. En hoe het mij helpt een gezonde levensstijl te ondersteunen

Lees meer

Mondmasker is na 21 dagen vanzelfsprekend

Vanaf donderdag 14 oktober wordt het dragen van mondmaskers in besloten openbare ruimtes verplicht gesteld. Al iets langer geldt er een dringend advies om dit te doen.

Lees meer

covid-19-verpleegkundigen-leven-er-tussen-2

Besmet met corona? In deze isolatiekamers van het Erasmus MC kunnen patiënten worden verpleegd. Zo kopt het Algemeen Dagblad donderdag 27 februari op zijn website.

De eerste Corona (COVID-19; Corona Virus Disease 2019) besmetting is een feit in Nederland. Van dichtbij maak ik mee hoe onze veiligheidsregio’s zich voorbereiden op deze mogelijke pandemie. Maar wist je dat verpleegkundigen dagelijks met virussen en bacteriën handelen? Ze leven er tussen. Lees hier hoe dat zit.

Lees meer