Hoe wij onze trainingen veilig verzorgen

Het zal je niet ontgaan zijn. Het aantal corona besmettingen loopt ontzettend op. Momenteel wordt iedere dag het dagrecord gebroken als het gaat om corona besmettingen. Life-Line-Trainingen anticipeert hierop door het brancheprotocol in acht te nemen en de lessen in hybride vorm in te zetten zodat er overal en altijd getraind kan worden.

Lees meer

Beantwoording Kamervragen over het ontbreken van zwemlessen voor kinderen

Lees hier de antwoorden die Minister Van Ark geeft op de kamervragen over het ontbreken van zwemlessen voor kinderen door de coronamaatregelen.

Lees meer

De beperkte “beperkte lockdown” van het zwembad

De afgelopen weken heb ik het aan den lijven ondervonden. Gelukkig niet als patiënt, maar wel als zorgprofessional. Misschien weet je dat ik als anesthesiemedewerker in een topklinisch ziekenhuis werk. Vorige week zijn er ingrepen afgezegd omdat er geen verpleegkundigen op de afdeling zijn om deze patiënten te verplegen na de operatie. Begin deze week hebben we twee operatiekamers moeten sluiten. En tot overmaat van ramp heeft de raad van bestuur moeten besluiten om de operatiekamers van een hele locatie te sluiten. Om zo de verpleegkundigen van deze locatie vrij te spelen om op de hoofdlocatie zorg te verlenen. Maar waarom moet dan het zwembad dicht?

Lees meer

ZWEMBADBRANCHE | Gedeeltelijke lockdown: wat betekent dit voor de zwembranche?

Het aantal besmetting neemt helaas nog steeds fors toe. Reden dat het kabinet heeft besloten nieuwe maatregelen te nemen, een gedeeltelijke lockdown. Het is de bedoeling om zo het sociale verkeer drastisch te beperken en de forse stijging terug te dringen. Hiervoor moet de horeca dicht, wordt het openbaar vervoer beperkt en geldt er een ‘alcoholklok’. Maar wat betekent dit voor de zwembranche? Wat mag wel en wat mag niet en de minister-president benadrukte tevens dat niet alles wat mag ook hoeft. Wat zijn de regels en wat is nu wijsheid?

Lees meer

ZWEMBADBRANCHE | dringend advies mondkapjes in binnenruimte zwembad.

Sinds het Kamerdebat van woensdag 30 september, is breed draagvlak om te besluiten tot een eenduidig landelijk advies, voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. Naar aanleiding van dit advies roepen ook de samenwerkende partijen in de zwembranche op om in hun (binnen)accommodaties gebruik te maken van niet-medische mondkapjes.

Lees meer

ZWEMBADVAKANTIE |Coronavirus, wel of niet een vakantie boeken

Kun je nu met het coronavirus wel of niet op vakantie? Ja! We zagen het even somber in, maar we zien nu in een sneltreinvaart het aantal boekingen weer omhoog gaan.

Met stip bovenaan staan boekingen in Nederland.
Maar ook boekingen naar het buitenland komen voorzichtig op gang. Zo is het vanaf 15 juni weer mogelijk om te reizen naar: Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Letland, Luxemburg, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije en Zweden.

 

Lees meer

HARPARS BAZAR | Hoe veilig is zwemmen in een zwembad tijdens corona

De temperaturen stijgen en dat vraagt om een frisse duik in het water. Maar hoe veilig is zwemmen tijdens corona? Voordat je met een knalroze opblaasflamingo naar het strand of je fancy rooftop pool rent: hoe coronaproof is die frisse duik in de zee eigenlijk? En hoe veilig is een zwembad tijdens corona? Dit zeggen experts erover.

De ontwikkelingen rondom corona gaan snel en de richtlijnen worden regelmatig aangepast. Houd de website van het RIVM in de gaten voor de laatste adviezen.

Lees meer

HART VAN NEDERLAND | Mondkapje verplicht in zwembad

Een landelijke invoering van de mondkapjesplicht lijkt er voorlopig nog niet te komen, maar bezoekers van ‘t Gooische Bad in Hilversum moeten er al aan geloven. Wie het zwembad binnenkomt, moet sinds deze week een mondkapje dragen. Niet zoals eerst alleen op de tribune, maar nu ook in de gangen en in de kleedkamers.

Lees meer

ZWEMBADBRANCHE | Coronaproof activiteiten voor de zomer

Het was een beetje bijzondere start van de buitenbaden. Maar gelukkig mogen de buitenbaden open en mag er ook steeds meer. Nu hopen dat het weer ook meezit en dat het ondanks de maatregelen nog steeds lukt om de fans te vermaken. Uiteraard op een verantwoorde manier. Als je nog op zoek bent naar leuke ideeën, wij hebben de coronaproof activiteiten op een rijtje gezet.

Lees meer

VOLKSKRANT | Handen wassen voor het zwemmen

Als voorbereiding voor een artikel over het coronabeleid, stelde wetenschapsredacteur Maarten Keulemans op Twitter informeel de vraag: welke coronamaatregelen komt u tegen die best nogal vreemd zijn? Dat leverde zulke opmerkelijke antwoorden op, dat we u ze niet willen besparen.

Lees meer

DE BREULY | We starten weer (gedeeltelijk)

Zoals jullie misschien wel hebben vernomen is het Lentebad sinds 11 mei weer beperkt open. En ook wij mogen weer starten met het geven van lessen en trainingen. Wij willen hier op dinsdag 19 mei weer mee beginnen. En we hopen dat we op deze manier door kunnen gaan tot de zomervakantie waarbij de laatste les op dinsdag 7 juli zal zijn.

Lees meer

Meekenesch | We mogen weer

Zwembad Meekenesch heeft een video gemaakt over de procedures rondom het zwemmen in de 1,5 meter maatschappij.

Lees meer

MEEKENESCH | in coronatijd

Dat was werk aan de winkel, want voorop staat dat we veilig en verantwoord open willen. Veilig en verantwoord voor de bezoekers maar ook voor ons personeel en onze vrijwilligers. Hiervoor is een eigen Corona protocol opgesteld dat voldoet aan de eisen van het RIVM en het landelijk protocol zwembaden.

Lees meer

Zwembad Ede

De zwembaden in Eden hebben hun protocollen en openingstijden in verband met het coronavirus op een plek verzameld. Aan de hand van de ontwikkelingen en de versoepelingen vanuit de Rijksoverheid, updaten zij deze informatie met regelmaat.

Lees meer

RTV Drente | Enthousiaste badmeesters weer aan de slag in het zwembad

Thuis de zwemkleding aan, bij de deur worden afgezet en na het zwemmen met handdoek om in de auto. Drentse zwemscholen doen aanpassingen om zo snel mogelijk open te kunnen.

Lees meer

Brabants Dagblad | Zwembad Dommelbad is coronaproof: Huilen van de spanning voor weer zwemles

BOXTEL - De geur van chloor, de drukkende warmte, de vrolijke medewerkers. Bij het Dommelbad is veel als vanouds. Nieuw is de anderhalvemeter 'coronaproof' inrichting. Die werd gisteren gelijk getest. Voor, tijdens én na de eerste zwemles in maanden.

Lees meer

ATARO | Coronabeleid

Lees hier hoe ATARO Lentebad in Zevenaar de zwemlessen organiseert met inachtneming van de corona maatregelen.

Lees meer

RTL Nieuws | Coronaproof zwemmen: zo kun je veilig baantjes trekken

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, mogen ook de zwembaden weer open. Maar nog niet alle zwembaden zijn er klaar voor, want het blijkt lastig om een zwembad coronaproof te maken. Bij De Peppel in Ede is er wel genoeg ruimte om aan de voorwaarden te voldoen.

Lees meer

Noordhollands Dagblad | Zwemmen in corona-tijd: reserveren bij zwembad in de IJmond om baantjes te kunnen trekken

Bij zwembad de Heerenduinen in IJmuiden en het Castricumse bad De Witte Brug is al duidelijk wanneer ze de deuren weer openen voor het publiek.

In Sportfondsenbad Beverwijk staat alles nog even ’on hold’ en wordt in de loop van woensdag bekend wanneer het licht definitief op groen gaat. De bezoekers van De Waterakkers in Heemskerk moeten nog minimaal twee weken wachten.

Lees meer

Zwembad De Tobbe kan niet aan coronamaatregelen voldoen en gaat niet open

De zwembaden gingen maandag weer open. Tenminste, vanuit Den Haag was daar toestemming voor. Maar niet in alle zwembaden kan weer een plons gemaakt worden. De Tobbe in Slochteren bijvoorbeeld blijft voorlopig dicht. Het zwembad kan niet aan de coronavoorschriften voldoen.

 

Lees meer