ZWEMBADBRANCHE | Coronaproof activiteiten voor de zomer

Het was een beetje bijzondere start van de buitenbaden. Maar gelukkig mogen de buitenbaden open en mag er ook steeds meer. Nu hopen dat het weer ook meezit en dat het ondanks de maatregelen nog steeds lukt om de fans te vermaken. Uiteraard op een verantwoorde manier. Als je nog op zoek bent naar leuke ideeën, wij hebben de coronaproof activiteiten op een rijtje gezet.

Lees meer

DE BREULY | We starten weer (gedeeltelijk)

Zoals jullie misschien wel hebben vernomen is het Lentebad sinds 11 mei weer beperkt open. En ook wij mogen weer starten met het geven van lessen en trainingen. Wij willen hier op dinsdag 19 mei weer mee beginnen. En we hopen dat we op deze manier door kunnen gaan tot de zomervakantie waarbij de laatste les op dinsdag 7 juli zal zijn.

Lees meer

Meekenesch | We mogen weer

Zwembad Meekenesch heeft een video gemaakt over de procedures rondom het zwemmen in de 1,5 meter maatschappij.

Lees meer

MEEKENESCH | in coronatijd

Dat was werk aan de winkel, want voorop staat dat we veilig en verantwoord open willen. Veilig en verantwoord voor de bezoekers maar ook voor ons personeel en onze vrijwilligers. Hiervoor is een eigen Corona protocol opgesteld dat voldoet aan de eisen van het RIVM en het landelijk protocol zwembaden.

Lees meer

Zwembad Ede

De zwembaden in Eden hebben hun protocollen en openingstijden in verband met het coronavirus op een plek verzameld. Aan de hand van de ontwikkelingen en de versoepelingen vanuit de Rijksoverheid, updaten zij deze informatie met regelmaat.

Lees meer

RTV Drente | Enthousiaste badmeesters weer aan de slag in het zwembad

Thuis de zwemkleding aan, bij de deur worden afgezet en na het zwemmen met handdoek om in de auto. Drentse zwemscholen doen aanpassingen om zo snel mogelijk open te kunnen.

Lees meer

Brabants Dagblad | Zwembad Dommelbad is coronaproof: Huilen van de spanning voor weer zwemles

BOXTEL - De geur van chloor, de drukkende warmte, de vrolijke medewerkers. Bij het Dommelbad is veel als vanouds. Nieuw is de anderhalvemeter 'coronaproof' inrichting. Die werd gisteren gelijk getest. Voor, tijdens én na de eerste zwemles in maanden.

Lees meer

ATARO | Coronabeleid

Lees hier hoe ATARO Lentebad in Zevenaar de zwemlessen organiseert met inachtneming van de corona maatregelen.

Lees meer

RTL Nieuws | Coronaproof zwemmen: zo kun je veilig baantjes trekken

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, mogen ook de zwembaden weer open. Maar nog niet alle zwembaden zijn er klaar voor, want het blijkt lastig om een zwembad coronaproof te maken. Bij De Peppel in Ede is er wel genoeg ruimte om aan de voorwaarden te voldoen.

Lees meer

Noordhollands Dagblad | Zwemmen in corona-tijd: reserveren bij zwembad in de IJmond om baantjes te kunnen trekken

Bij zwembad de Heerenduinen in IJmuiden en het Castricumse bad De Witte Brug is al duidelijk wanneer ze de deuren weer openen voor het publiek.

In Sportfondsenbad Beverwijk staat alles nog even ’on hold’ en wordt in de loop van woensdag bekend wanneer het licht definitief op groen gaat. De bezoekers van De Waterakkers in Heemskerk moeten nog minimaal twee weken wachten.

Lees meer

Zwembad De Tobbe kan niet aan coronamaatregelen voldoen en gaat niet open

De zwembaden gingen maandag weer open. Tenminste, vanuit Den Haag was daar toestemming voor. Maar niet in alle zwembaden kan weer een plons gemaakt worden. De Tobbe in Slochteren bijvoorbeeld blijft voorlopig dicht. Het zwembad kan niet aan de coronavoorschriften voldoen.

 

Lees meer

RTL Nieuws | Bijna dubbele dosis chloor in zwembadwater tegen coronavirus

Er mag weer gezwommen worden in de Nederlandse zwembaden. Omdat het nog niet duidelijk is welke rol zwembadwater speelt in de verspreiding van het coronavirus, adviseert de zwembadbranche om de hoeveelheid chloor bijna te verdubbelen. Dat kan voor een toename aan irriterende en zelfs schadelijke stoffen zorgen.

Lees meer

Omroep Gelderland | Gelderse zwembaden mogen weer open na flinke aanpassingen

In Zwembad De Peppel in Ede werd maandagochtend alvast proefgedraaid door medewerkers. En even later kwam de goedkeuring van de gemeente. Het zwembad opent woensdagochtend vanaf 07.00 uur weer de deuren.

Lees meer

RTL Nieuws | Zwemmen in Coronatijd. Dit zijn de regels

Reserveer van tevoren, kom niet met het openbaar vervoer en thuis plassen, omkleden en douchen. Zo ziet naar het zwembad gaan eruit als de zwembaden op 11 mei weer open mogen, blijkt uit een protocol dat de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) zojuist heeft gepresenteerd.

Lees meer

FNV | Zwembaden pas open als dat veilig kan

De zwembaden mogen op maandag 11 mei hun deuren weer openen. Dat is mooi, vindt de FNV, maar opengaan na dit weekend is voor veel baden wel erg snel. Zij moeten nog een heleboel aanpassen, zodat medewerkers en bezoekers zich kunnen houden aan de coronaregels. Vandaag verscheen een protocol waarin staat hoe ze dat doen.

Lees meer

RTL Nieuws | Overleeft corona in zwemwater en zo ja, hoelang?

Als de temperaturen stijgen, wordt de verleiding groter om een duik te nemen. Of dat nu in een buitenplas is of in een zwembad. Maar is dat wel veilig, nu het coronavirus rondwaart?

Lees meer