Maak kennis met Arjen – een kracht uit de praktijk!
Met een stevige achtergrond bij Defensie en jarenlange ervaring als instructeur, brengt Arjen niet alleen kennis maar ook passie en praktijkgerichtheid mee in elke training. De vaardigheden die hij binnen Defensie ontwikkelde – samenwerken, samen leren, didactiek en leidinggeven – vormen de solide basis van zijn werk als trainer bij Life-Line Trainingen.
“Ogen op het doel én op jou als cursist!”
Dat is wat Arjen typeert. Zijn trainingen draaien om jou. Om jouw leerproces, jouw groei en jouw vertrouwen in het handelen bij noodsituaties. Of het nu gaat om levensreddend handelen, reanimatie of hulpverlening bij waterongevallen – Arjen helpt je niet alleen om de technieken te leren, maar ook om te begrijpen wat écht belangrijk is op kritieke momenten.
Zijn stijl? Praktisch, samen lerend en to-the-point. Keep it simple. Geen overbodige theorie, maar helder en doelgericht trainen, met energie en een flinke dosis betrokkenheid.
Al meer dan drie jaar trekt Arjen samen met Mike het land door om zwembadpersoneel te trainen. Ook geeft hij nog steeds les bij Defensie en andere opleiders. Juist het werken met specifieke doelgroepen spreekt hem aan: “Dan kun je écht de inhoud afstemmen op de werkomgeving en wat er nodig is.”
Wat deelnemers zeggen?
Dat Arjen helder, rustig en met enthousiasme uitlegt. Dat er ruimte is voor een grapje, maar altijd met focus. En dat ze na de training niet alleen méér weten – maar ook met meer vertrouwen handelen.
Arjen zorgt ervoor dat jij als cursist groeit. Simpel. Krachtig. En altijd met een glimlach.
Voorjaar & Waterpret: Wees voorbereid als Eerste Hulpverlener!
EHBO bij Waterongevallen: Wees Voorbereid op het Voorjaar!
Met het voorjaar in aantocht trekken steeds meer mensen naar buiten om te genieten van het water. Of je nu gaat varen, zwemmen of kinderen laat spelen bij het water: veiligheid staat altijd voorop! Als eerste hulpverlener weet je hoe snel een ongeluk kan gebeuren, vooral bij kleine kinderen. In deze blog ontdek je de belangrijkste EHBO-tips om waterongevallen te voorkomen én leer je waarom een EHBO-cursus bij Life-Line-Trainingen onmisbaar is.
Lees meerDrs. c. ABCDE voor al uw spoedeisende vragen
In noodsituaties is het van cruciaal belang dat eerstehulpverleners snel en effectief handelen om levens te redden. Een gestructureerde benadering, zoals de DRS c ABCDE-methodiek, helpt hierbij door prioriteit te geven aan de meest levensbedreigende aandoeningen. Deze methodiek is gebaseerd op het principe "treat first what kills first", wat inhoudt dat eerst de primaire (levensbedreigende) en vervolgens de secundaire (niet-direct levensbedreigende) letsels en stoornissen worden behandeld.
Lees meerDe EHBO-tips voor dit voorjaar
De lente komt eraan! De zon laat zich vaker zien, de natuur komt tot leven, en steeds meer mensen trekken eropuit om te genieten van het water. Maar met al die frisse buitenactiviteiten nemen ook bepaalde risico’s toe. Van insectenbeten tot waterongevallen, een goede eerste hulpverlener is hierop voorbereid. In deze blog lees je hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomend voorjaars ongevallen in en rond het water.
Lees meer🚨 Brandwonden Eerste Hulp: Dit moet iedere hulpverlener weten
Brandwonden zijn ingrijpend. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel – vooral als het kinderen treft. In Nederlandse brandwondencentra is 25% van de patiënten jonger dan 4 jaar. Als hulpverlener kun jij in de eerste minuten het verschil maken. De juiste eerste opvang bepaalt namelijk het verdere herstel.
Ben jij als hulpverlener voorbereid op ernstige brandwonden?
Lees meerTourniquet: Jouw Krachtige Tool in Levensreddende Situaties
Tourniquet: Jouw Krachtige Tool in Levensreddende Situaties - Gebaseerd op TCCC Richtlijnen
In de wereld van acute zorg telt elke seconde. Wanneer een slachtoffer een ernstige, levensbedreigende bloeding heeft, kan jouw snelle en doortastende optreden het verschil maken tussen leven en dood. Een cruciaal hulpmiddel in deze situaties is het tourniquet. Laten we dieper ingaan op het belang en de juiste toepassing ervan, gebaseerd op de richtlijnen van Tactical Combat Casualty Care (TCCC) en wetenschappelijke onderzoeken.
Wordt het verslikken of verstikken met de LifeVac?
Verstikking kan levensbedreigend zijn en vereist directe en adequate hulpverlening. In deze blog bespreken we hoe je moet handelen bij verstikking volgens de richtlijnen van het Rode Kruis, de rol van het anti-verstikkingsapparaat LifeVac, en wat de indicaties en contra-indicaties voor het gebruik ervan zijn. Tot slot verwijzen we naar relevante onderzoeken die de effectiviteit van de LifeVac onderbouwen.
Lees meerDe Geschiedenis van Reanimatie: Van de Oude Grieken tot het Heden
Reanimatie heeft door de eeuwen heen een fascinerende ontwikkeling doorgemaakt. En het is bijzonder om te zien hoe zelfs de oude Grieken – met hun vergevorderde kennis van geneeskunde voor die tijd – bijdroegen aan onze huidige medische kennis. Van 31 oktober tot 2 november is het Europees Reanimatie Congres in Atrhene
In dit blog duiken we in de geschiedenis van Athene en de relatie met reanimatie. Of beter gezegd; geneeskunde.
Lees meerHoe jij een superheld wordt
Life-Line-Trainingen is de specialist als het gaat om eerste hulp trainingen in en rond het water. Wij verzorgen eerste hulp trainingen met name in zwembaden, maar leiden ook jongeren op binneh et project next generation lifeguard van de Narionale Raad Zwemveiligheid.
Ook als je niet veel in en rond het water begeeft, kan je bij Life-Line-Trainingen een superheld worden. Door je in te schrijven voor een van onze open trainingen. Of je hulp wilt verlenen of instructie wilt verzorgen? Wij helpen je graag.
Lees verder en kies een training die jou een superheld maakt.
Lees meerHerfstgevaren rond het water: Eerste Hulp bij Onderkoeling, Verdrinking en Meer
De herfst is een prachtig seizoen waarin de natuur verandert en we vaak genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, vissen of roeien. Helaas brengt deze tijd van het jaar ook unieke risico's met zich mee, vooral in en rond water. De combinatie van koudere temperaturen, gladde oppervlakken en verraderlijke wateromstandigheden kan leiden tot verschillende soorten letsels. In deze blog bespreken we veelvoorkomende herfstletsels rond het water en hoe je eerste hulp kunt bieden in deze situaties.
Lees meerHoe reanimeer je een drenkeling
Het herkennen en effectief reageren op een verdrinking is van levensbelang om levens te redden. Wist je dat het reanimeren van drenkelingen anders is dan de "standaard" reanimatie? Snel handelen en de juiste technieken gebruiken kunnen het verschil maken tussen leven en dood voor een slachtoffer dat onbedoeld ter water is geraakt.
Lees meer